SŠ Antuna Barca

I ove godine u Crikvenici “Znanstveno popodne”, prva gošća prof. dr. sc. Sanja Barić

Robert Šimonović



CRIKVENICA – Srednja škola Dr. Antuna Barca Crikvenica s voditeljicama Julijom Perhat i Jasnom Borbelj-Čeko i ove školske godine nastavlja s projektom »Znanstveno popodne«.


Glavni cilj projekta jest razvijanje kritičkog mišljenja i poticanje interesa za aktualne znanstvene, odnosno društveno-humanističke teme kod učenika, ali i šireg građanstva te njihovog poticanja na aktivno sudjelovanje u demokratskoj praksi rasprave o temama od javnog značaja.


Prošle godine crikvenička srednja škola je ugostila fizičara Sašu Cecija, psihologinju Jasminku Juretić, doktoricu medicine Ivanu Jurinčić, Anu Mariju Sikirić Simčić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci te filozofa Nebojšu Zeliča.




Prvo ovogodišnje predavanje održat će se ove srijede, s početkom u 18 sati, u Maloj dvorani Srednje škole Dr. Antuna Barca.


Predavanje će održati prof. dr. sc. Sanja Barić pod naslovom »Antidiskriminacijsko pravo – različiti, a ravnopravni«. Sanja Barić predstojnica je Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci, ujedno i pomoćnica rektorice za institucijske kapacitete i politike Sveučilišta u Rijeci te zamjenska članica RH u Venecijanskoj komisiji. Znanstveni interesi su joj ljudska prava, antidiskriminacijsko pravo, civilno društvo i ustavno sudovanje. Autorica je šezdesetak znanstvenih članaka, trenutno i voditeljica projekata usmjerenih na pravnu pismenost te na prava životinja i prirode. (R. Š.)