Arba Resort

Valamar na Rabu otvara više od 230 novih radnih mjesta, evo koji se poslovi nude

Alenka Juričić Bukarica

Foto: Valamar

Foto: Valamar



RAB – Najveća turistička grupacija u Hrvatskoj, Valamar, otvara više od 230 novih radnih mjesta, među kojima čak 60 na neodređeno vrijeme, u novom Arba Resortu na otoku Rabu, a koji je dio Imperial Riviere. Otvorene su različite pozicije, od voditeljskih do stručnih pozicija poput konobara, kuhara i animatora.


Otvorenje Arba Resorta, predviđeno je za ljeto iduće godine, dakle u godini u kojoj rapska turistička tvrtka obilježava 60 godina postojanja. Nalazit će se u Suhoj Punti na poluotoku Kalifront, jednom od najljepših dijelova, ne samo otoka Raba, već i Jadrana. Ljetovalište će čvrsto pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu, a vrijednost investicije je 54 milijuna eura. Novi hotel imat će 208 smještajnih jedinica i moći će primiti 654 osobe.


Ulaganje u vrijednosti od 54 milijuna eura uključuje obnovu i repozicioniranje 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta.




Kako je najavljeno prilikom potpisivanja ugovora s izvođačem, ljetovalište u Suhoj Punti nudit će all inclusive uslugu za obitelji, s bogatim sadržajima za djecu svih uzrasta na površini od 1.000 metara kvadratnih, uključujući Maro Smart Play, Maro klub za djecu od 3 do 12 godina, multimedijski prostor, igraonice i dječje igralište, kao i unutarnji te vanjske bazene. Ljetovalište će koristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora, nuditi hranu i piće lokalnog podrijetla te voditi brigu o prirodnom okolišu. Posebna pažnja bit će usmjerena i na unapređenje ponude i usluga na plaži Suha Punta kako bi bila posebno prilagođena za obitelji s djecom, u čemu će moći uživati lokalno stanovništvo i gosti koji posjećuju otok Rab.


U Valamaru su istakli da na Rabu već godinama uspijevaju popuniti sva radna mjesta zahvaljujući svojim benefitima, uvjetima rada i atraktivnim primanjima. Uoči ovogodišnje sezone, u rapskim hotelima i kampovima bilo je zaposleno više od 700 djelatnika, od kojih je većina iz Hrvatske, a njih čak 60 posto je lokalnih, s otoka Raba. Svima su njima bili dostupni mnogobrojni benefiti, poput mogućnosti ostvarivanja cjelogodišnjeg rada te poticaja za stanovanje u destinacijama.


Vlado Miš, direktor destinacije Rab i savjetnik Uprave Imperial Riviere, članice Valamar grupe, kazao je da se kontinuirano trude omogućiti zaposlenicima sve bolje i atraktivnije uvjete i primanja.


– Pratimo njihove potrebe, kao i samo tržište. Velik je trud uložen u osiguravanje zadovoljstva, ponajviše u brigu o stanovanju zaposlenika, a rezultati su najbolja nagrada. Već godinama uspijevamo bez većih poteškoća popuniti sva sezonska radna mjesta i to prije same sezone. Uveli smo i novi program »Krov nad glavom« kojim je omogućen dodatak za najam stana u iznosu od 500 eura – rekao je Miš.