Gospić

Gradonačelnik Milinović potpisao Ugovore s koordinatoricama projekta Zaželi

Marin Smolčić

Dvije koordinatorice, uz voditeljicu projekta, brinut će o kvaliteti i točnosti u provedbi projektnih aktivnosti kako bi krajnji korisnici usluga u kućanstvu, mahom starije osobe kojima je neophodna pomoć, dobile najbolju skrb i pomoć



 


 


GOSPIĆ Kako smo nedavno javljali 30 zaposelinica potpisalo  je Ugovore o radu s Gradom Gospićem u svrhu rada  programa Zaželi.  Gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović potpisao je danas  ugovor i s koordinatorima za provedbu projektnih aktivnosti na području Grada Gospića i Općine Lovinac.




Dvije koordinatorice, uz voditeljicu projekta, brinut će o kvaliteti i točnosti u provedbi projektnih aktivnosti kako bi krajnji korisnici usluga u kućanstvu, mahom starije osobe kojima je neophodna pomoć, dobile najbolju skrb i pomoć.


Ukupna vrijednost projekta je 1.485.000 eura i financira se iz Europskog socijalnog fonda plus – Program učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., a provedba projekta traje do travnja 2027. godine i obuhvatit će više od 190 korisnika. Više o svemu rekao je gradonačelnik Darko Milinović.


„Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi za minimalno 198 osoba kojima je pomoć u kućanstvu neophodna. Provedbom projekta „Zaželi“ svakako pokazujemo veliku skrb za naše sugrađane kojima je potrebna pomoć i kojima su posjete naših zaposlenica od velike pomoći obzirom na njihovo zdravstveno stanje i dob“, istaknuo je gradonačelnik Darko Milinović pri potpisivanju ugovora o radu te zaželio zaposlenim koordinatoricama uspjeh na novom poslu, kao i u provedbi cijeloga projekta.