Book caffe Dnevni boravak

“Žene lavice”: Na predstavljanju zbirke poezije Danijele Ćuk skupljao se novac za udrugu Nada Rijeka

Sanja Gašpert

Danijela Ćuk na predstavljanju svoje knjige

Danijela Ćuk na predstavljanju svoje knjige

Skupilo se 120 eura, plus još otprije prodane zbirke, dakle negdje sveukupno blizu 500 eura



RIJEKA U Book caffeu Dnevni boravak održana je prezentacija zbirke poezije Danijele Ćuk, »Žene lavice«, posvećene ženama oboljelima od teških bolesti. Prezentacija je održana u organizaciji Hrvatskog književnog društva i pod vodstvom voditelja Valeria Orlića i Mihaela Archona, bila je humanitarnog karaktera, jer je sav prihod od prodaje išao Udruzi žena operiranih dojki Nada Rijeka. Skupilo se 120 eura, plus još otprije prodane zbirke, dakle negdje sveukupno blizu 500 eura.


Na prezentaciji je bila prisutna i predsjednica Udruge Nada Ivana Lohinski. “Zahvaljujem se svima prisutnima na dolasku i Book Caffeu Dnevni boravak na ugodnoj atmosferi kao i uvijek te pozivam i ostale da se jave i kupe zbirku, jer ostalo je još jako malo, svega nekoliko komada”, poručila je autorica, riječka humanitarka Danijela Ćuk.


Kao i prethodne dvije zbirke, Danijela Ćuk je i ovu treću, »Žene lavice«, posvetila ženama koje se bore s teškim bolestima. Uz tri samostalne, Danijela Ćuk je do sada sudjelovala i u tridesetak zajedničkih zbirki poezije, a pjesme su joj objavljivane i nagrađivane u brojnim međunarodnim časopisima i na portalima. Na pitanje zašto pomaže drugima, odgovara kako suosjeća s bolesnima, jer je i sama imala težak slučaj u obitelji.