RECEPT

Zaboravite na kesten pire, ove godine isprobavamo – humus od kestena

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Neodoljivo kremasti namaz!

 


SASTOJCI


  • 180g vakumiranih kuhanih kestena
  • 1 limun, iscijeđen
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • pita čips, mekani kruščići, tortilje, povrće (proizvoljna podloga za mazanje humusa)

PRIPREMA


Uzmite jedan kesten iz pakiranja i ostavite ga sa strane.


Ostatak kestena stavite u blender ili smoothie maker s limunovim sokom, češnjakom, uljem i malo svježe prokuhane vode iz kuhala za vodu. Začinite.


Izmiksajte u glatki pire, zatim žlicom stavite u zdjelu ili rasporedite na četiri tanjura.


Sitno naribajte ostavljeni kesten, a zatim poslužite uz, primjerice, pitta čips, piše Good Food.