Vaterpolo

Primorjaši poraženi od Mladosti, igrač više koban za Riječane

Igor Duvnjak

PRVO IME MOMČADI S KANTRIDE - Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA

PRVO IME MOMČADI S KANTRIDE - Tin Brubnjak/Foto V. KARUZA

Druga četvrtina usmjerila je utakmicu. Nakon gola Bašića za 6:3, Riječani su olako potrošili napad s dva igrača više



ZAGREB Gostovanje kod Mladosti Primorju EB je donijelo očekivani poraz koji je možda mogao biti i nešto blaži. No, u konačnici se potvrdila objektivna razlika u kvaliteti.


Mladost – Primorje EB 19:11 (5:3, 4:2, 5:5, 5:1)

Utakmica 4. kola Premier Regionalne lige: Mladost – Primorje EB 19:11 (5:3, 4:2, 5:5, 5:1). Bazen ŠRC Mladost. Gledatelja: 80. Suci: Periš (Split) i Copić (Šibenik).


MLADOST: Marcelić, Bašić 3, Jajčinović, T. Bušić, M. Vrlić 3, Biljaka 1, Bukić 3, Lazić 5, J. Bušić 2 (1), J. Vrlić 1, Vukičević 1, Harkov, Sunara, Dobrić.




PRIMORJE EB: Čubranić, Dragošević, Len Dujmić, Tončinić 1, Brubnjak 5, Dašić 2 (1), Snel 1, K. Babić, Crippa 1, Franulović, Kren, Lu. Dujmić.


Igrač više: Mladost 9 (6), Primorje EB 14 (6). Peterci: Mladost 1 (1), Primorje EB 2 (1). Tri osobne pogreške: Biljaka (27′).

– Mladost je zasluženo pobijedila jer je bila bolja tijekom cijele utakmice. Pokazali smo previše strahopoštovanja i ovo nije bila naša igra. Mladost je prekvalitetna ekipa da takve stvari ne bi kaznila. Ništa, idemo dalje trenirati i boriti se. Drugog načina nema – kazao je Igor Hinić nakon poraza njegove momčadi.


Prva četvrtina je donijela relativno izjednačenu igru, iako se jasno mogla vidjeti razlika između dvaju suparnika. Mladosti je početno vodstvo donio Ante Vukičević, a za prvo, zadnje i jedino izjednačenje na utakmici pobrinuo se Tin Brubnjak koji je kraj utakmice dočekao s pet postignutih golova.


U tom razdoblju igre Mladost je u dvama navratima imala dvojicu igrača više u bazenu, s time da se Primorje EB jednom uspjelo obraniti. Gosti su na suprotnoj strani bazena dočekali istu situaciju u svoju korist, i tu je Brubnjak poentirao za smanjenje zaostatka na 3:2.


Propuštena prilika


Dalekometni projektil Franka Lazića vratio je prednost na stranu Mladosti, a Fabio Crippa već je u idućem napadu vratio kratkotrajnu neizvjesnost. Nešto kasnije Primorje EB je imalo napad za izjednačenje, i to s igračem više u bazenu, ali ta prilika je propuštena. Zatim je Lazić još jednom poentirao izvana, a gosti opet nisu uspjeli realizirati situaciju u kojoj su imali brojčanu prednost.


Nije pretjerano reći da je druga četvrtina zapravo usmjerila utakmicu za Primorje EB. Naime, nakon gola Andrije Bašića za 6:3, Riječani su olako potrošili napad s dva igrača više. Nedugo nakon toga Crippa je isplivao kontru i stao pred golom, nadajući se isključenju Vukčevića koji mu je doslovno plivao za petama. Suci nisu reagirali.


Vratarova prsa


Novu priliku s dva igrača više Primorje EB je imalo dvije minute prije kaja druge dionice igre, i to je iskorišteno, zahvaljujući Brubnjakovom preciznom šutu. Uskoro je sijevnula još jedna gostujuća kontra. Ovoga puta se Lucijan Dujmić zaustavio pred golom nakon situacije koja je izgledala kao kontakt s Lukom Bukićem. Ni ovoga puta suci se nisu oglasili.


Uglavnom, Mladost je na veliki odmor otišla s 9:5, a dojam je sugerirao da je Primorju EB u tom razdoblju nedostajalo malo više sportske drskosti. Treća dionica igre okončana je s po pet postignutih golova na svakoj strani, s time da je domaća momčad uglavnom kontrolirala razvoj događaja u bazenu.


Uvodne minute zadnje dionice donijele su uzastopne golove Bukića, Mislava Vrlića i Jana Bušića iz peterca za bijeg Mladosti na velikih sedam golova prednosti. I to je bilo to. Poraz se mogao ublažiti, ali igrači Primorja EB su u tri navrata doslovno napucavali loptu u prsa domaćeg vratara, a u dvije situacije njihovi šutevi su odsjedali na okviru gola.