Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB gostuju kod Mladosti: “U Zagreb ne idemo na izlet”

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Domaćini imaju ekipu koja je trebala igrati Ligu prvaka, napravljena je u tom stilu - kaže Petar Muslim



RIJEKA Već je zaboravljena nedavna utakmica na Kantridi kada je Solaris dostigao prednost vaterpolista Primorja Erste Bank i onda ih potopio na ruletu peteraca jer je pred Tinom Brubnjakom ostalim mladim riječkim dečkima današnje izranjanje u gradu na Savi, nasuprot je višestruki europski prvak Mladost. Zagrepčani su u skladu s velikim ambicijama tako i skicirali momčad, među tolikim zvučnim imenima je i ono slavno riječko, trofejni Josip Vrlić, jedan iz uskog kruga najboljih svjetskih centara.


– Gledajući na sastav domaćina, Mladost je zaista po svemu veliki favorit – može samo konstatirati sportski direktor riječkog kluba Petar Muslim. – Imaju stvarno ekipu za svako štovanje, sa šest, sedam momaka koji nose kapicu najbolje hrvatske selekcije. Ali isto tako, imali su oni u posljednje vrijeme nekoliko lošijih rezultata. Preuzima ih novi trener Igor Milanović, očekujemo da će danas on biti na njihovoj klupi.


Milanović je bio u prvom redu tribina na utakmici Europskog kupa u kojoj je Pro Recco trenera Sandra Sukna slavio nad Zagrepčanima 16:13, domaćine je vodio Hrvoj Hrestak. Bilo kako bilo, večeras će se na zagrebačkom bazenu susresti dva Igora, nekada svjetska igračka velikana, Milanović i trener Riječana Igor Hinić u utakmici u kojoj Mladost, dobro pokrivena na svim pozicijama, u rukama ima puno jače adute.




– Domaćini imaju ekipu koja je trebala igrati Ligu prvaka, napravljena je u tom stilu. Zato smo im i prepustili mjesto u kvalifikacijama koje smo izborili onim trećim mjestom u hrvatskom prvenstvu. Imali su taj peh u kvalifikacijama i nisu uspjeli. Dogodilo im se uz to sada nekoliko kikseva u Premier Regionalnoj ligi, zato je i došlo do smjene trenera. Nasuprot su nam klasni igrači, od Bukića, Harkova pa nadalje. Momci su to koji su svjetski prvaci, olimpijski doprvaci i europski prvaci. To je stvarno fantastična ekipa.


Primorje EB je ove sezone već igralo s velikim favoritima i itekako se iskazalo, u Kragujevcu je slavilo na peterce, s Primorcem je u Budvi poraženo tek golom razlike.


– Kao i svaku utakmicu, tako smo i ovu pripremali na najbolji mogući način. Analizirali smo ih i pokušat ćemo iskoristiti eventualne slabosti Mladosti i inzistirati na tome, isto kao u Kragujevcu i protiv Primorca. Nemamo mi tu što puno izgubiti. Moramo najviše gledati sebe, odigrati kako možemo i uđe li Mladost u naš mlin, to trebamo pokušati iskoristiti. Naš put u Zagreb nije izlet.