Pjevačica moćnog glasa

FOTO Marija Šerifović održala veliki koncert u Centru Zamet. Otkrila nam je što će s njega najviše pamtiti

Marko Dobrecović

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

"Najviše ću pamtiti momka koji je skupio hrabrosti i pred svima rekao kako je na koncert došao sa svojim momkom"



Marija Šerifović sinoć je u Centru Zamet održala svoj veliki riječki koncert u sklopu turneje „Dolazi ljubav“, kojom obilježava dvadeset godina svoje pjevačke karijere. Veliki po interesu i posjećenosti, veliki po vokalnim izvedbama poznate pjevačice i njezinog umješnog pratećeg benda te veliki po srdačnom odnosu izvođačice i publike, koncert je i značajan po tome što je to bio prvi koncert Marije Šerifović pred riječkom publikom.


Već od samog izlaska pjevačice na veliku pozornicu, a posebno po izvođenju prvih pjesama, ispunjeno gledalište Centra Zamet podiglo se na noge i iz svega glasa pozdravilo eurovizijsku pobjednicu moćnog vokala i scenskog nastupa te iznimne karizme. Pjesme „Drugačija“, „Ja sam“, „Idi dok te volim“ označile su početak energičnog koncerta, a u obraćanju pjevačice publici i odgovoru druge strane već su se pojavile i interne šale i druge srdačne pojedinosti koje će obilježiti koncert.


Foto galerija: Marija Šerifović na Zametu Foto: Sergej Drechsler


Skladba „Pola sunca“ potaknula je posjetitelje na prvu od brojnih „zborskih dionica“ kojima su pjevačici dokazali kako su njezini stihovi rado slušani. Poziv na zabavu dale su poletnije pjesme poput „Vozi me“, „Znaj da znam“ ili „Mrš“, a molovi su zasvirali u „Bol do ludila“ i „U nedelju.“




Mariji je u dvosatnom koncertu leđa čuvao dobro uigrani bend. Mario Pajić, Mladen Dragović, Dušan Alagić te Aleksandar Pantelić svojim instrumentima započinjali su i završavali svaku skladbu, a podršku su svojski davale i prateće pjevačice Milena Dragović i Jelena Pajić.


Izniman odnos s publikom najviše se osjetio u Marijinoj komunikaciji s pojedinim članovima publike.


Šerifović je tijekom nastupa kazala da sa svakog koncerta zapamti nešto vrijedno svake pažnje. Tijekom izjava za medije nakon koncerta, na pitanje što će to biti ovog puta, Marija je kazala kako će to biti hrabrost mladića koji je, za vrijeme koncerta tijekom komunikacije s pjevačicom, kazao kako je koncert posjetio sa svojim dečkom. Marija je usto istaknula i veliko zadovoljstvo riječkom publikom.


“Sjajno, sjajno, sjajno. Ugodno sam iznenađena odazivom i publikom. Ozbiljna publika ovdje biva, živi, radi i dolazi. Svaka čast publici! S ovog koncerta najviše ću pamtiti momka koji je skupio hrabrosti i pred svima rekao kako je na koncert došao sa svojim momkom; oni su ujedno bili i najveseliji”, navodi Šerifović.


Drugi dio koncerta Marija je započela svojom angažiranom pjesmom „Dobar vam dan“, a uslijedile su „Deo prošlosti“, „Moj grad“, „Jedanaest“, „Pametna i luda“ te nezaobilazna „Molitva.“


Na radost publike, Marija je otpjevala i „Ne dam bolu“ Verice Šerifović, „Nocturno“ Olivera Dragojevića te „Ti možeš sve“ Zdravka Čolića. Za izlazak na bis izvedena je i „Dolazi ljubav“ po kojoj je ime dobio Marijin posljednji album.


Na pitanje kako se osvrće na dva desetljeća karijere, pjevačica daje savjet kako je u svemu potrebna autentičnost.


-Nisam sigurno što ukratko može opisati moju karijeru, turbulentnu i u najmanju ruku zanimljivu karijeru koja traje dvadeset godina. Ne bih voljela da me itko shvati pogrešno. Na Balkanu imamo razne izvođače; onih koji znaju nešto u glazbi, onih koji nemaju pojma o glazbi, a nazivaju se mojim kolegama. Toga mi je stvarno preko glave. Rekla bih da nije nimalo lako biti svoj na Balkanu koji je, reći ćemo tako, čudan. Najznačajnija i najveća nagrada od svih koje sam postizala za karijere jest upravo to što sam uspjela ostati svoja, jer ja sam rođena da budem ja i nitko drugi. To je ujedno moj savjet i molba za svako živo biće. Kada pogledate scenu, činjenica je da ne postoji nitko tko niti pjeva, niti se ponaša, a pogotovo izgleda kao ja, no, vidite, meni je uspjelo, za naš list dodaje Marija Šerifović.


Riječki koncert protekao je u srdačnoj atmosferi. Marija Šerifović nastavlja svoju turneju, a u Hrvatskoj će ponovno nastupiti 23. studenog pred osječkom publikom.