Rukomet

Riječki rukometaši očekivano ostali bez bodova u ogledu s hrvatskim prvakom

Igor Duvnjak

Matej Svržnjak i Antonio Kezić/Foto PIXSELL

Matej Svržnjak i Antonio Kezić/Foto PIXSELL



ZAGREB Utakmica 7. kola Paket 24 Premijer lige rukometaša: Zamet – Zagreb 25:47 (10:23). ŠD Trešnjevka – Kutija šibica. Suci: Cingesar i Pavlović (oba Varaždin).


ZAMET: Zena, Černeka, Vučko, Ogurlić 8, Viskić, Srdoč 1, Kezić, Ćosić 1, Reljanović 4, Pikec 1, Golik 2 (1), Marković, Klanac 2, Stojčević 1, Lencović 5.


ZAGREB: Vidović 2, Kos 4 (4), Walczak 9, Srna 1, Grbavac, Molc, Šprem 2, Svažnjak 6, Pavlović 5 (1), Celegin 6, Mandić, Bialiauski 3, Kavčić 3, Matošević, Trivković 1, Radojković 5.




Isključenja: Zagreb 8 minuta. Sedmerci: Zamet 1 (1), Zagreb 4 (3).


Utakmica u kojoj je Zagreb bio neizreciv, zapravo više nego apsolutni favorit, odigrala se prema očekivanjima i najavama. U zagrebačkom duelu, nakon što su klubovi dogovorom zamijenili domaćinstva zbog obaveza Zagrebaša u Ligi prvaka, od početka je bilo jasno kakva će to biti utrka domaćih zečeva u odnosu na koje su gosti rezultatski samo sve više zaostajali poput kornjače.


Momčad zvijezda iz redova prvaka je u tom tonu i otvorila utakmicu s teniskih 6:1, a da nije odigrano niti osam minuta. Nakon gola Svržnjaka, Dražen Ogurlić je smanjio dvama golovima na 6:3, dok je prvak očito samo hvatao zalet za novu jurnjavu. Golovi su kao kapi kiše počeli jednolično, ali usporeno padati na riječki obrambeni kišobran, koji je sve više prokišnjavao kao da je od papira. Stigla je serija 5:0 za 10:4 u 14. minuti i to kao najava novog naoblačenja.


Svržnjak je uskoro zaključio seriju 4:0 pa je uoči kraja prve trećine igre zagrebački prvak vodio 14:5. Do odlaska na odmor bez problema je nastavljao utaživati glad za golovima, uskoro je imao i prednost od 12 golova, dok su gosti u obrani bili očekivano nemoćni asocirajući na boksače spuštenog garda.


Nakon ove paljbe poluvrijeme je okončano 23:10 te se samo čekao završetak ove rukometne formalnosti, sve u skladu s očekivanjima od utakmice potpuno neravnopravnih suparnika.


Nakon tek nekoliko minuta nastavka, Zagreb je vodio s košarkaških 16 golova razlike, ali je nastavio silna bombardiranja po zoni Zamećana. Do kraja je razlika samo rasla, na kraju do čak 47:25.