Kuglanje

Kuglačice Mlake u Svjetskom kupu nastavile nevjerojatnu seriju uspjeha. Tigrice korak do pete krune

Zlatko Horvat

Iren Nemes/Foto A. KRIŽANEC

Iren Nemes/Foto A. KRIŽANEC



ZALAEGERSZEG Kuglačice Mlake plasirale su se u finale Svjetskog kupa šesti put u nizu, a na putu prema petoj uzastopnoj kruni sutra u mađarskom Zalaegerszegu stajat će im češka ekipa Slovan Rosice.


Tigrice su u polufinalu pobijedile austrijski BBSV Wien s tijesnih 5:3, uz dva boda dobivena za bolji ukupni omjer srušenih čunjeva (3.551:3.473).


Austrijanke su dobile dva od prva tri susreta, uz poraz Venese Bogdanović s osmicom suparnice u posljednjem hicu. Valentina Gal je također izgubila, ali blistala je Iren Nemes, koja je slavila s čak 70 čunjeva prednosti, što je bio veliki kapital za drugi dio.




Nije izgledalo dobro, Austrijanke su dobile sva tri prva seta u preostala tri dvoboja. Mlada Paula Polanšćak izgubila je prva dva seta, ali i ona i Brigitte Strelec uspjele su napraviti preokret i doći do pobjeda vrijednih finala. U drugom polufinalu ekipa Slovan Rosica svladala je Kamnik 7:1 (15:9, 3.490:3.303).


Velika je bila podrška s tribina za riječki sastav koji ima širinu, a ostatak ekipe zdušno je bodrio šest igračica koje su nastupile. “Osam, devet, osam, devet Tigrice”, orilo se kuglanom.