Zlatni mikrofoni

Jana Bubnič Arčanin s Radio Korza najbolja radio voditeljica

Vladimir Mrvoš

Foto Radio Korzo

Foto Radio Korzo

Radio Korzu dodijeljena su dva vrijedna priznanja



U Svetom Martinu na Muri, na Danima HURiNa, 15. i 16. listopada dodijeljena su godišnja priznanja djelatnicima, emisijama i projektima lokalnih radijskih postaja, okupljenima u Hrvatsku udrugu radijskih nakladnika.


I ove su godine po tri istovjetna Zlatna mikrofona dodijeljena u 4 kategorije, pa se tako birala najbolja akcija, jingl, voditelj i emisija. Tako je Radio Korzo, Rijeka osvojio dva Zlatna mikrofona.


U kategoriji Najbolji radijski voditelj, priznanje je dobila glavna urednica Radio Korza, Jana Bubnič Arčanin, a u kategoriji Najbolja radijska akcija, priznanje dobiva emisija ReAnimator, urednice i voditeljice Jane Bubnič Arčanin.


Akcija Pet po pet




– Ne znam koje mi je priznanje draže. Naime, osim što je struka izabrala mene kao najbolju radijsku voditeljicu, Radio Korzo je dobio još jednu, iznimno važnu nagradu – Najbolja radijska akcija za emisiju ReAnimator.


Tri mjeseca uređivala sam i vodila emisiju posvećenu projektu Moje mjesto pod suncem, u akciji Pet po pet i mijenjamo njihov svijet, te smo, svi koji su sudjelovali u njoj, uspjeli skupiti preko 50.000 eura, ističe Jana.


Moje mjesto pod suncem, projekt je socijalnog uključivanja koji je namijenjen djeci i roditeljima iz obitelji koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima.


Program pruža sustavnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i vještina te omogućava sudjelovanje u aktivnostima koje bi im inače bile nedostupne.


Iako je magistra ekonomije, Jana Bubnič Arčanin odmah po završetku studija ulazi u novinarske vode, u kojima pliva i dan danas.



Osim što je glavna urednica Radio Korza, ona je i glazbena urednica, što ju iznimno veseli, jer glazbu obožava, pogotovo onu starijeg datuma.


Bogatog je novinarskog iskustva, radila je na mnogim radio i tv postajama još od 1996. godine, kada je sve počelo na Radio Istri, Pazin. Radila je i na dvije televizije, TV Nit i Kanal RI.


Više od 10 godina je bila glavna urednica nekadašnje Radio Zone, Buzet, a posljednjih 12 godina radi na Radio Korzu. Jana je i novinarka/voditeljica, a posebno je zainteresirana za razne socijalno/zdravstvene tematike, koje često i predstavlja u programu radija.


Za dobrobit potrebitih


Najviše je pritom veseli senzibiliziranje društva i uključenost istog u rješavanje problema, a za dobrobit potrebitih.



– Kada se sve skupa zbroji i oduzme, skoro 30 godina sam u medijima, koje volim u toj mjeri, pa volim reći kako je radio moje 4. dijete.


Ljubav se rodila sasvim slučajno, u kasnim ili bolje rečeno, ranim jutarnjim satima gdje smo prijateljice i ja razgovarale gdje bi voljele raditi, jer smo bili na kraju studijskog obrazovanja


Tada je jedna lokalna radio postaja tražila voditelje, netko je to spomenuo, a ja sam uskliknula – pa to je to, želim biti radijska voditeljica. Ostalo je prošlost, kaže Jana.


Dani HURiN-a okupili su više od 200 predstavnika lokalnih radiopostaja i regulatornih agencija, Ministarstva kulture i medija, stručnjake iz radijske industrije te predstavnike akademske zajednice koji su raspravljali o sadašnjosti i budućnosti lokalnog radija.


Organizator dana HURiN-a je Hrvatska udruga radijskih nakladnika koja okuplja 70-ak lokalnih radijskih postaja iz cijele Hrvatske.