Drugo izdanje

U Puntu se družili turistički djelatnici, iznajmljivači i svi koji pridonose kreiranju turističke ponude

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić



Drugu godinu zaredom predstavnici Turističke zajednice Općine Punat upriličili su Susret djelatnika u turizmu. Prigodno druženje svih turističkih djelatnika, ugostitelja, iznajmljivača i svih onih koji na bilo koji način pridonose kreiranju turističke ponude i sadržaja na području te otočne destinacije u restoranu Marine Punat okupilo je uistinu velik broj s turizmom povezanih žitelja Punta, Stare Baške ali i dobrog dijela ostalih krčkih, Puntu susjednih turističkih destinacija, a sve kako bi u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, u ozračju neformalnog druženja “pretresli” dojmove i rezultate protekle turističke sezone ali i predstavili neke od planova za buduće razdoblje.


Kao i u premijernom izdanju tog i više no dobrodošlog skupa, okupljanje je i iskorišteno i za prezentiranje kvalitetnih proizvoda brojnih domaćih OPG-ovaca, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, kvarnerskih i istarskih vina i pjenušaca ali i raznih domaćih slatkih i slanih delicija.





Po već ustaljenoj praksi, Susret djelatnika u turizmu iskorišten je i za prezentaciju rezultata ove godine provedenog istraživanja kvalitete turističke ponude i sadržaja na području Općine Punat, a koju su kroz projekt “tajnog gosta” u djelo redovito provode predstavnici specijalizirane agencije Heraklea.


Iz spomenute prezentacije valja izdvojiti podatak da su rezultati ovogodišnjeg istraživanja pokazali napredak u gotovo svim promatranim i ispitivanim elementima kvalitete turističkih usluga, poput pozdrava na dolasku gosta, zahvala na posjetu, nuđenju dodatnih proizvoda i poziva na ponovni dolazak, uz tek blago zaostajanje za lanjskim rezultatima na planu pozdrava na odlasku ali i osmijeha samih turističkih djelatnika i ugostitelja.


Doznali smo i da su se najsusretljivijima i najposvećenijima svojim gostima u konačnici pokazali djelatnici turističkih agencija i TIC-eva, a za njima i pružatelji usluga smještaja, među kojima i iznajmljivači.


Predstavljajući vlastite impresije o protekloj sezoni, direktor Turističke zajednice Općine Punat i ujedno domaćin tog okupljanja, Branko Karabaić, ustvrdio je da se unatoč njenoj zahtjevnosti, još uvijek aktualna turistička godina može smatrati dobrom i uspješnom.



Predstavio je i niz planova kojima će ta ustanova, u suradnji s drugim puntarskim i otočnim turističkim “adresama”, nastojati obogatiti ponudu za iduću godinu pa je tako najavio skorašnje predstavljanje novog turističkog proizvoda u obliku uređenja i uspostavljanja šetnica “Staze boksita”.


Njima će se, doznali smo, predstaviti područje okolice Stare Baške s nalazištima te rude korištene u početkom 20. stoljeća za dobivanje elementarnog aluminija.


Uz ovaj javnosti do sad malo poznati dio otočne rudarske prošlosti, a koji će ovim projektom biti prezentiran na zanimljiv i sadržajan način, u suradnji s kolegama iz TZ Općine Baška priprema se i povezivanje djelova šetničkih poteza tih dviju susjednih krčkih turističkih destinacija, posebice onih kojima će se spojiti trasa između lokaliteta Surbova i Bracol, rekao je Karabaić.


Okupljene u Puntu pozdravio je i općinski načelnik Daniel Strčić koji je pri tom najavio niz općinskih ulaganja u komunalnu i turističku infrastrukturu, ali i direktorica TZ otoka Krka, Majda Šale koja je podatkom da se i u ovim danima “duboke” jeseni na Krku odmara više od četiri tisuće posjetitelja potkrijepila svoju konstataciju da je turistička sezona na tom otoku još uvijek daleko od završetka.


Susret je obogaćen prigodnim enološkim prezentacijama i radionicama koje je vodila sommelierka Monika Neral, a gošća događanja bila je i chefica Doris Vlah u čijim su gastro kreacijama uživali otočani okupljeni u restoranu našeg najstarijeg nautičarskog centra, uz taktove glazbe Božidarke Matije Čerine i Vladimira Babina.


Napomenimo i da su istom prigodom nagrađni predstavnici najbolje ocijenjenih objekata u akciji “tajni gost”, u red kojih su ušli restoran “Bocoon”, beach bar “Ulika” te smještajni objekt “Villa Rosa rooms”.