Gabriela Filca

Hiltonovci častili građane na glavnoj riječkoj placi zanimljivim kombinacijama lokalnih okusa

Alenka Juričić Bukarica

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



U okviru Hiltonovog “Travel With Purpose” tjedna, na glavnoj riječkoj tržnici danas su predstavnici Hilton Rijeka Costabella Beach Resort&Spa, na čelu sa Gabrijelom Filca, šeficom kuhinje restorana Nebo, počastili s građane zanimljivim kombinacijama lokalnih okusa.


Dvadesetčetverogodišnja Filca, na čelu je tima restorana Nebo koji nosi Michelinovu zvjezdicu, te je svoje izvanredno umijeće pokazala i na današnjem događanju gdje je za građane pripremila dvije vrste zalogaja, i to košarice od lisnatog tijesta sa slaninom i domaćom broskvom te foccaciu sa slanim inćunima, suhim rajčicama te maslinama.


A bio je tu i sok od ružmarina koji je mlada chefica također sama pripremila.





– Jako mi se sviđa ova ideja da privučemo ljude na riječku tržnicu, a koju osobno jako volim. Obožavam ovdje kupovati domaće proizvode jer je bitno da promoviramo taj proces od farme pa do stola.


Mislim da je to jako važno za predstavljanje naših izvornih okusa, kazala je ova mlada zaljubljenica u kuhanje i domaće namirnice otkrivši i kako je na riječkoj placi manje-više svakog dana.



Kazala je kako na njoj voli nabavljati povrće, ali kazala i kako je ribarnica fantastična, kao i onaj mesni dio.


– A tu je i prekrasno cvijeće kao šlag na tortu. Sve imamo na jednom mjestu, i to je velika vrijednost tako da mi je doista teško izdvojiti samo jedan dio ponude riječke tržnice.


A sada je vrijeme da se nabavi buču i marune, ili, primjerice, citruse, dodala je Filca.



Što se, pak, tiče restorana Nebo, kazala je kako radi na pripremi novog menija, a koji bi kroz nekih tjedan dana trebao ugledati svjetlo dana.


A svakako valja istaknuti kako će na njemu biti i lovranski marun, kojeg je, kako nam je otkrila naša sugovornica, i sama brala.