SuperSport Prva NL

Opatija ugošćuje na Kantridi nekadašnjeg prvoligaša: “Želimo nova tri boda”

Ivan Volarić

David Arapović/Foto Arhiva NL

David Arapović/Foto Arhiva NL

Ako pristup bude pravi i ako sve bude po planu, mislim da možemo osvojiti svih devet bodova u predstojeće tri domaće utakmice - kaže David Arapović



RIJEKA Nogometaši Opatije danas protiv Cibalije na Kantridi (15.30, MAXSport 1) otvaraju seriju od čak tri domaće utakmice u Supersport Prvoj NL. Opatijce nakon ogleda s nekadašnjim prvoligašem čeka prvi susret drugoga kruga protiv Dubrave, jedine momčadi od koje su dosad izgubili, a onda i Croatia iz Zmijavaca. Jasno, u redovima Crno-bijelih nadaju se da su sposobni nastaviti svoj sjajan niz rezultata koji ih je vinuo na drugo mjesto. I to unatoč nekim izostancima. Naime, branič Duje Ušalj je prošle subote u Dugopolju zaradio treći žuti karton, a istekom te utakmice zatezanje u predjelu lože osjetio je Goodness Ajayi.


– Pred nama su tri domaće utakmice, a već smo pokazali da smo na Kantridi jako čvrsta ekipa. Samo moramo tako nastaviti. Dosadašnji rezultati su vrlo dobri. Kada smo ušli u ovu ligu, prvi cilj bio je izboriti ostanak s obzirom na to da smo novaci u ligi. Međutim, iz sadašnje perspektive, razmišljanja su nešto drugačija. Kada smo se već vinuli tako visoko ne znam zašto tu ne bismo i ostali i pokušali se boriti za sam vrh. Rezultati su dobri, liga je dobra, ali izjednačena. Vidjeli smo da možemo igrati sa svima. U pristupu smo pravi, atmosfera je odlična. Samo tako trebamo nastaviti – govori David Arapović, veznjak ili stoper Opatijaca, koji je svjestan da nikada nije lako dobiti tri utakmice zaredom, bez obzira na to što se igra na Kantridi gdje su Crno-bijeli nepobjedivi ove godine.


– Otkad sam u Opatiji, stalno smo na Kantridi dobri, nismo dugo izgubili, ali slažem se, teško je u ovoj izjednačenoj ligi unaprijed reći da ćeš pobijediti tri utakmice zaredom. Na nama je da pružimo 100 posto, ako pristup bude pravi i ako bude sve po planu, mislim da smo u stanju osvojiti svih devet bodova u predstojeće tri utakmice – dodao je Arapović.




Cibalia je dobra otvorila prvenstvo, no nakon toga je potonula prema sredini ljestvice.


– Cibalia je dobra ekipa, uoči prvenstva sam ih očekivao u vrhu. Dosta zabijaju, ali mislim da su domaćinska ekipa. To nas ne treba zavarati. Doći će ovdje nabrijani i željni dokazivanja. Opet, ne smijemo se toliko zamarati suparnicima, nego voditi računa o svojem pristupu. Ako budemo na sto posto, vjerujem da možemo osvojiti sva tri boda – rekao je 21-godišnji Zagrepčanin u opatijskim redovima.



Tablice omogućuje Sofascore