Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke pozivaju navijače da ih podrže sutra protiv Marsonije: ‘Spremni smo za nešto više’

Katarina Blažević

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA – Odbojkašima Rijeke sutra će trebati što veća podrška s tribina jer od 17 sati u Dvorani mladosti ugošćuju Marsoniju, zanimljivu momčad koja se ove godine ističe mnogobrojnim inozemnim imenima, zahvaljujući kojima je i upisala pobjede u prva dva kola Superlige. Ali i Riječani su stopostotni, slavili su protiv Siska i u gostima kod Varaždina. Momčad Velimira Liverića je nakon drame u pet setova nadigrala domaćina koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Superlige.


– Imali smo sreće da smo u prvom kolu imali malo slabijega protivnika pa smo sezonu otvorili kako treba. Nadam se da smo opravdali očekivanja – kaže Ivan Lozić, povratnik u riječku momčad. – Čak mislim da smo protiv Varaždina mogli i malo lakše do pobjede. Imali smo dosta oscilacija, domaćin je to iskoristio te se nije predao. U petom setu nas je sjajna timska igra i liderstvo kapetana Sandra Dukića odvelo do nove pobjede. Bilo je iscrpljujuće, psihološki teško, ali to je jedan od testova koji smo prošli kao momčad. Nadam se da nam je to lekcija za dalje da moramo pružiti najbolju igru da dođemo do pobjede.


Marsonia je minulog ljeta odlučila sve resurse dati u inozemna pojačanja s očitom ambicijom da u prvenstvu ode do samoga kraja. Naime, momčad iz Slavonskog Broda pojačala dvojica igrača iz Venezuele i jedan iz Kolumbije, riječ je o bivšim i sadašnjim reprezentativcima tih država, a od novih igrača su tu i jedan srpski igrač te reprezentativac Crne Gore. Stoga nije bilo iznenađenje da je Marsonia pobijedila Varaždince 3:0 i Split 3:1.




– Oni su u prvom kolu bili maksimalno motivirani, iako mislim da rezultat u Varaždinu nije baš najrealniji. Momci su ipak pokazali da imaju kvalitetu za borbu za vrh ljestvice. Sezona će pokazati hoće li se to dogoditi. Sigurno neće doći u Rijeku bez želje za borbom – kaže Lozić.


I njegova momčad ove sezone ima puno veće ambicije nego ranijih godina.


– Uz našu dobru igru i zdravlje igrača protiv svake ekipe možemo ući u borbu za pobjedu. Maksimalni fokus je na nama i uz pojedinačnu kvalitetu i timski duh, koji gradimo od početka priprema, na domaćem terenu uz podršku s tribina možemo ući u dobar i kvalitetan meč. Zato bih pozvao publiku da nas podrži u što većem broju. Nadam se da ćemo uz iskusne igrače i kvalitetnu mladost napraviti rezultat koji će biti bolji nego prethodnih godina. Spremni smo za nešto više – zaključio je Ivan Lozić.