Dan otvorenih vrata Ri Rock Akademije

U Klubu Palach sutra od 10 do 16 sati predstavljanje grupnih radionica za djecu i odrasle

Ivana Kocijan

Foto: RI ROCK

Foto: RI ROCK

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave i pridruže jedinstvenom događaju te tako ispune trenutke kvalitetnim i zanimljivim radionicama



 Ri Rock Akademija drugu godinu zaredom otvara svoja vrata i poziva na promotivne besplatne radionice! Udruga Ri Rock i Ri Rock Akademija u Klubu Palach sutra od 10 do 16 sati predstavljaju svoje grupne radionice za djecu i odrasle.


Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave i pridruže jedinstvenom događaju te tako ispune trenutke kvalitetnim i zanimljivim radionicama.


Mail za prijavu je: [email protected].




Glazbena igraonica (za djecu od 4 do 8 god.) temelji se na improvizaciji i aktivnom sudjelovanju djece u glazbenim aktivnostima kao što su pjevanje i sviranje i otkrivanje instrumenata, od standardnih i uobičajenih do neobičnih i egzotičnih. Igraonica usmjerava djetetovu energiju na stvaranje ritma, glazbe, zvuka i kreativnog izražavanja.


Glazbene igraonice se održavaju u sklopu projekta Ri Rock Akademija čiji je cilj razvijanje mladih glazbenika riječke rock scene kroz razne tečajeve, predavanja, klinike, savjetovanja, radionice i igraonice.


Grupno bubnjanje (za djecu od 7 do 14 godina) organizira se s ciljem učenja bubnjarskih tehnika sviranja ritmova te vježbanja tempa i dinamike.


Osnova bubnja razdijeljena je na tri glavna segmenta, a to su: doboš, tom i bas bubanj te su polaznici podijeljeni u tri skupine prema tim elementima.


Radionica je usmjerena i k drugim elementima kao što su: timski rad i suradnja, zajedništvo, fokusiranost, kreativnost, stvaralaštvo, motorika, disciplina, ispucavanje negativnih emocija i stresa, relaksacija i opuštanje…


Ri Rock Mikrofon (grupa: 8 – 12 godina, grupa teen: 13 – 18 godina) su vokalne radionice u kojima će polaznici zajedno s mentoricom Franciskom Gluhak na zabavno-edukativan način kroz rad u grupi proći sve draži i izazove pjevačkog zanata. Ova radionica je preteča nečega što bi kasnije trebalo prerasti u Ri Rock Zbor, a za pristup radionicama zainteresirani klinci morat će proći audiciju.


Bubnjarski Krug (od 14 do 99 god.) je radionica čiji je cilj da polaznici upoznaju zvukove i ritmove koji na grupu djeluju opuštajuće, relaksirajuće. Radionica se temelji na sviranju udaraljki (arapska darabuka i afrički djembe).


Keramika za djecu (za djecu od 8 +) je radionica koja malim kreativcima osigurava uvid u osnovno poznavanje materijala i njegovih mogućnosti i potiče na kreativno promišljanje. »Djeca su rođena po prirodi kreativna i radoznala. Rađaju se do vrha ispunjeni energijom i potrebom da se izraze. Kako rastu, potreba za izražavanjem samo postaje jača. Ako im dozvolite da se izraze kroz umjetnost, bit će sretniji«, poručuju iz Ri Rocka.


Keramika za djecu i odrasle (djeca 6+, odrasli član obitelji) je posve nova radionica keramike, u trajanju od 2 sata, namijenjena svim roditeljima ili članovima obitelji koji žele provesti kvalitetno vrijeme u društvu svojih klinaca.


Cilj joj je poticati klince na kreativno izražavanje te kroz igru i zabavu razvijati njihov interes za umjetnost i radne navike. Djeca će na njoj stvarati vlastitim rukama, razvijati maštu te osjećaj za logiku i kreativnost te na zabavan način učiti o oblicima i bojama i upoznati nove prijatelje za igru.