Šef Hrvatskih cesta

Nediljko Dujić prvi put javno progovorio o aferi Nakaze: ‘U policiji sam bio zbog prijetnji svojoj obitelji’

Portal Novilist.hr

Screenshot RTL

Screenshot RTL

Kategorički tvrdi da njegova kći Anna Dujić nije pokušala zgaziti policajku



Nediljko Dujić, HDZ-ov predsjednik uprave Hrvatskih šuma po prvi je put javno progovorio o svojem višenju takozvane afera “Nakaze”, dok DORH istražuje nepravilnosti u šibenskom tužiteljstvu, a MUP unutarnju istragu.


On tvrdi da je u policiji bio netom prije odbacivanja kaznene prijave protiv njegove kćeri Anne, ali zbog sasvim drugog razloga – prijetnji likvidacijom njegovoj obitelji koju je pronašao u poštanskom sandučiću.


“Istina je da sam u ponedjeljak bio u PU šibensko-kninskoj sa suprugom da podnesem kaznenu prijavu zbog ozbiljnih prijetnji jer smo za vikend dobili dva pisma u poštanski sandučić. Sadržaj pisma je po našoj procjeni bio veliki rizik ugroze za mene i obitelj. Prijeti se meni osobno likvidacijom i istrebljenjem moje obitelji. To je stvorilo nelagodu unutar obitelji i išli smo prijaviti to. U ponedjeljak ujutro smo se pojavili u Šibeniku u policijskoj upravi i izvršili smo sve one radnje koje su potrebne da bi podigli kaznenu prijavu pod nepoznato”, rekao je za RTL, navodeći da nije zvao načelnika Santinija, nego se fizički pojavio u postaji.




Santinija je sreo u prolazu, ali navodi da s njim nije razgovarao o toj temi.


“Danas je to lako provjerljivo, moj kontakt i Sandrov (načelnik šibensko-kninske policije, op.a.) u zadnjih mjesec, dva, tri ili godinu dana”, dodao je.


Kategorički tvrdi da njegova kći Anna Dujić nije pokušala zgaziti policajku. Prokomentirao je psovke.


“Moram sada po prvi put kazati, ne želim slučaj komentirati dok je u tijeku. Vjerujem da će institucije na kraju kazati što je istina. Snimke koje se vrte po medijima nisu snimke situacije o kojoj se piše. To je druga lokacija, drugo vrijeme i nema nikakve veze sa situacijom iz navodne prijave”, rekao je i ponovio da snimka koja se vrti po medijima nije ona s mjesta za koju mu je kćer prijavljena, piše Net.hr.