Obilazak radova

Uskoro se dovršava sanacija raskrižja županijske ceste u Škrljevu

Sanja Gašpert

Foto Nikola Blagojević

Foto Nikola Blagojević



Za desetak dana trebali bi biti završeni radovi na sanaciji raskrižja županijske ceste ŽC 5059 s nerazvrstanom cestom, na području naselja Škrljevo prema groblju, dužine od 200 metara, koje su danas obišli pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Izabela Linčić Mužić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić, predsjednik Gradskog vijeća Bakra Milan Rončević i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Škrljevo Vice Sep.



Kako je uvodno istaknuo ravnatelj ŽUC-a Robert Maršanić, na predmetnoj dionici bila je predviđena izgradnja oborinske odvodnje koja se sastoji od rigola s ispustima u teren i propustima, nasipavanje zone raskrižja te izgradnja trake uz asfaltiranje kompletnog zahvata.




Vrijednost investicije je 210.139,84 eura s PDV-om, što zajednički financiraju Županijska uprava za ceste PGŽ-a i Grad Bakar, svaki s po 50 posto navedenog iznosa.



– Radovi su započeli prije mjesec i pol dana i očekujemo njihov završetak krajem sljedećeg tjedna. Prilikom sanacije raskrižja poboljšani su horizontalni i vertikalni elementi trase, čime je smanjena mogućnost nailaska vozila iza zavoja na zaustavljena vozila zbog lijevih skretača.


S navedenom investicijom poboljšat će se svi elementi ceste, tako da će se po okončanju radova značajno poboljšati sigurnost prometa na navedenoj dionici, rekao je Maršanić.



Pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ-a Izabela Linčić Mužić istaknula je jako dobru suradnju ŽUC-a, PGŽ-a i Grada Bakra, zasnovanu na ciljevima usmjerenim na sigurnost u prometu


“Na području naše županije usporedno je otvoreno još osam gradilišta, a projekte biramo prema hitnoći. Inače, upravljamo s 900 kilometara županijskih cesta”, rekla je Linčić Mužić.



Predsjednik bakarskog Gradskog vijeća Milan Rončević rekao je kako je Grad Bakar zadovoljan izvedenim radovima koji će, dodao je, osigurati kvalitetniji i sigurniji promet u tom dijelu naselja.


– Riječ je o cesti koja spaja donji dio naselja Škrljevo gdje je pedesetak obiteljskih kuća, u blizini je i groblje te dječji vrtić i tim više je potrebno, zbog opsega prometa, poboljšati njegovu kvalitetu i osigurati sigurnost svih sudionika.


Sa ŽUC-om imamo već ostvarenu dobru suradnju, pa smo tako zajedno već sudjelovali na jednom projektu na Praputnjaku, a u dogovoru smo i za buduća ulaganja, prvenstveno na prometnicama kroz Praputnjak i Hreljin, prema Plasama, Zlobinu i dalje prema Fužinama, rekao je Rončević.



Zadovoljni uskoro realiziranim projektom su i u Vijeću Mjesnog odbora Škrljevo, koji su bili i jedni od inicijatora ove investicije.



“Hvala Županiji, ŽUC-u i Gradu Bakru što su se zajedno upustili u ovaj projekt koji će sigurno pomoći mještanima Škrljeva, točnije osigurati im bolju sigurnost u prometu.


Ovo je dionica s nekoliko opasnih točaka u prometu, bio je tu i nepregledan zavoj i imali smo na desetke nesreća godišnje. Proširenjem prometnice koja je omogućila traku za lijeve skretače širine tri metra i izmještanjem priključka prema groblju situacija je na ovoj dionici sada puno bolja i sigurnija za mještane i sve one koji prolaze tim dijelom našeg grada”, rekao je predsjednik VMO Škrljevo Vice Sep.