Nogomet

Poznato je s kime će mladi Vatreni igrati za plasman na EP: “Njihov nogomet je u velikom usponu”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



ZAGREB Mlada hrvatska reprezentacija u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine igrat će protiv Gruzije, odredio je ždrijeb.


Igrači izbornika Ivice Olića pobjedom nad Grčkom 3:2 u posljednjem kolu kvalifikacija za EP izborili su play-off, u kojemu će s Gruzijom odigrati dvije utakmice. One će se odigrati 14. i 19. studenog.


Europsko prvenstvo igra se sljedećeg ljeta u Slovačkoj od 11. do 28. lipnja. Samo najbolje momčadi iz svake skupine i tri najbolje drugoplasirane momčadi osigurale su direktan plasman. Hrvatska je završila kao druga u svojoj skupini, iza Portugala, ali na ljestvici drugoplasiranih momčadi je zauzela četvrto mjesto.




– To je momčad koja je završila druga na ljestvici ispred Švedske, što govori o njihovoj kvaliteti i ozbiljnosti. Već su pokazali koliko su opasni, a jasno je da se radi o vrlo talentiranoj ekipi i zato moramo biti maksimalno oprezni i dobro pripremljeni. Podcjenjivanju nema mjesta jer su dokazali da imaju potrebnu kvalitetu.


Njihov nogomet je u velikom usponu, što se vidi i po uspjesima njihove A reprezentacije na Europskom prvenstvu. Sigurno je da tu euforiju i pozitivan duh prenose i na mladu reprezentaciju, što nas dodatno motivira da budemo maksimalno spremni za ovaj izazov – rekao je izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić za službenu stranicu HNS-a.