Nasjeo

Doveli ga u zabludu da skidaju uroke, on im povjerovao te im predao vrijedan nakit, novac i drugo

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto iStock

Ilustracija / Foto iStock

Osumnjičeni 39-godišnjak predočio je oštećenom da mu može pomoći u poboljšavanju obiteljskih odnosa



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem i 55-godišnjom ženom, oboje državljani Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Prijevara” na štetu 31-godišnjaka.


Sumnja se da su osumnjičeni u zajedničkom dogovoru s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi na internetskoj stranici oglasili da pružaju pomoć oko uklanjanja uroka na koji oglas se početkom srpnja 2024. javio oštećeni.


S ciljem da ga dovede u zabludu, osumnjičeni 39-godišnjak predočio je oštećenom da mu može pomoći u poboljšavanju obiteljskih odnosa, a da mu u svrhu uklanjanja uroka mora donijeti vrijedne predmete, koje će s obzirom da su potencijalni izvor uroka, on “počistiti” i vratiti oštećenom.




Nakon što je povjerovao u njegove navode, oštećeni se početkom srpnja na području Medveščaka sastao s osumnjičenim 39-godišnjakom i 55-godišnjakinjom te još jednom zasad nepoznatom muškom osobom te im predao više komada nakita i odjeću, da potom prema uputama osumnjičenog 39-godišnjaka sljedećeg dana na području Dubrave nepoznatom muškarcu predao još nakita, torbice i novac.


Oštećeni je potom u više navrata pokušao stupiti u kontakt s osumnjičenima, no na njegove poruke i pozive prestali su se javljati.


Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 2.500 eura.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena 55-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu, dok se osumnjičeni 39-godišnjak od ranije nalazi u Zatvoru u Zagrebu.


Kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja identiteta nepoznatog počinitelja se nastavlja.