PROGNOZA VREMENA

Danas i sutra kišovito na Kvarneru, više sunca bit će za vikend i narednog tjedna

P. N., Hina

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu između 20 i 24 Celzijevih stupnjeva



ZAGREB – Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim krajevima, prognoza je za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)


Vjetar većinom slab, u Podunavlju do umjeren jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, popodne u jačanju, a ujutro na sjevernom dijelu još bura.


Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu između 20 i 24 Celzijevih stupnjeva.




Kako pokazuje meteogram DHMZ-a na području Rijeke se već od vikenda očekuje više sunca, a lijepo vrijeme trebalo bi potrajati i u prvoj polovici narednog tjedna.



Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem djelu zemlje, a mogući su i odroni pa Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i vožnju te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona je između čvorova Kosnica i Zagreb istok u smjeru Bregane.


Povećana je gustoća prometa uz moguće kolone i zastoje i na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb istok i Kosnica u smjeru istoka te čvora Zagreb zapad i odmorišta Zagreb u smjeru istoka; na autocesti A4 između čvorova Popovec i Sesvete u smjeru Zagreba;
na riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Rujevica i Orehovica u smjeru Križišća.


Moguće kolone i zastoji zbog povećane gustoće prometa su i na državnoj cesti DC1 Solin-Klis u oba smjera i kod mjesta Pojatno; te na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Solina i Podstrane.


U pomorskom prometu nema poteškoća.