UTVRĐENI PROPUSTI

Turudić poništio odluku šibenskog DORH-a u slučaju kćeri HDZ-ovca. Njezina sestra tamo radi

P. N.

Foto screenshot

Foto screenshot

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je donio odluku kojom je postupanje u ovom predmetu povjerio drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu



Državno odvjetništvo Republike Hrvatske utvrdilo je propuste u postupanju Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku u predmetu u kojem su donijeli rješenje o odbacivanju kaznene prijave protiv Anne Dujić, kćeri HDZ-ovca iz afere Nakaze.


“Doneseno rješenje o odbacivanju kaznene prijave je preuranjeno, s obzirom na to da po zaprimanju izvješća Policijske uprave šibensko-kninske Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku nije naložilo ni provelo dodatne izvide u svrhu pribavljanja svih relevantnih podataka za donošenje odluke te će sve okolnosti biti potrebno nastavno utvrditi”, navode iz DORH-a.


“Osim toga je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zaključilo da je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, po zaprimanju policijskog izvješća, trebalo zatražiti povjeravanje postupanja u tom predmetu drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, radi otklanjanja svake sumnje u nepristranost i objektivnost državnog odvjetništva, a imajući u vidu okolnost da je sestra prijavljenice zaposlenica u tom državnom odvjetništvu.




Slijedom toga, glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je, temeljem čl. 85. st. 2. Zakona o državnom odvjetništvu, a uvažavajući načelo nepristranosti koje se ispituje subjektivnim i objektivnim testom nepristranosti, donio odluku kojom je postupanje u ovom predmetu povjerio drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu, koje će, uzimajući u obzir sve bitne okolnosti koje utječu na odabir načina postupanja, poduzeti dodatne radnje radi utvrđivanja svih odlučnih činjenica u ovom predmetu”, navodi se u priopćenju DORH-a.