MEDIJI

Predstavnici HND-a posjetili PGŽ, razgovaralo se o modelu financiranja lokalnih medija

Sanja Gašpert

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko pojasnio je da je cilj projekta postaviti neovisan mehanizam za javne potpore kojima se jačaju kapaciteti medija i novinarstva



RIJEKA Pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj sa suradnicama sastala se s predstavnicima Hrvatskog novinarskog društva na temu modela financiranja lokalnih medija.


Riječ je o projektu koje je provelo Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji sa Sindikatom novinara Hrvatske uz financijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo.


Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko pojasnio je da je cilj projekta postaviti neovisan mehanizam za javne potpore kojima se jačaju kapaciteti medija i novinarstva s ciljem razvoja kvalitetnih lokalnih medija. Tijekom sastanka u sjedištu Županije, na kojem su prisustvovali i potpredsjednik društva Branko Mijić te voditeljica programa Iva Borković, prezentirane su i analiza financiranja, kao i preporuke za jedinice lokalne i regionalne samouprave.




Pročelnica Duraj izrazila je podršku razvoju kvalitete i profesionalnosti lokalne medijske scene te je dogovorena daljnja suradnja u ovom području.