Na pitanje o nastavku njegove političke karijere Longin je odgovorio kako je maksimalno fokusiran da do kraja mandata kvalitetno provedu sve započete projekte kojih je mnogo.




“O našim kandidatima za župana, gradonačelnike i načelnike odlučit će stranačka tijela i svi koji će se natjecati za te funkcije imat će moju punu podršku”, zaključio je Longin.


Potvrđena Uskokova optužnica Longina tereti da je 9. rujna 2023. na Istu želio osigurati besplatno korištenja veza u luci za brodicu kojom je tada upravljao.


Dan ranije je vezao brodicu na tranzitni vez luke želeći ga koristiti do 10. rujna. No, kada mu je lučki redar na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun od 48,60 eura župan ga je upitao zašto mu naplaćuje.


Dobio je odgovor, navodi se u optužnici, da ne naplaćuje samo njemu nego svima koji koriste vez i da za svoj rad odgovara ravnatelju Županijske lučke uprave. Župan je zatim navodno redaru naglasio da je on šef ravnatelju tražeći da se račun stornira što je redar naposljetku i učinio.


Na splitskom Županijskom sudu doznaje se da je, nakon potvrđivanja optužnice, predmet dodijeljen u rad sucu koji treba zakazati pripremno ročište na kojem će se odlučiti o datumu početka suđenja i dokazima koji će se provoditi.


No, s obzirom da su sucima na tom sudu ročišta i rasprave zakazane za dva mjeseca unaprijed realno je očekivati da se pripremno ročište slučaju župana Longina neće održati ove već najvjerojatnije početkom iduće godine.