Kvalifikacije za SP

VIDEO Nova čarolija Lea Messija, zabio je tri gola i dvaput asistirao za pobjedu Argentine

Portal Novi list

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Messi je stigao do 109. gola u dresu Gaučosa i prestigao Iranca Ali Daeija na listi najboljih strijelaca u reprezentativnom dresu



RIJEKA Argentina je sa čak 6:0 svladala Boliviju u kvalifikacijama za SP, a Leo Messi je zabio tri pogotka i tome pridodao dvije asistencije, ostvarivši deseti “hat-trick” u dresu reprezentacija. Osim toga Messi je s tri nova gola prestigao Iranca Ali Daeija na listi najboljih strijelaca u reprezentativnom dresu.


Igraču Inter Miamija  ovo je bio 187. nastup za reprezentaciju i 109. pogodak. Vodeći strijelac Cristiano Ronaldo zabio je 132 pogotka.


Kapetan Gaučosa je mrežu tresao u 19., 84. i 86. minuti, a u 43. minuti asistirao je za gol Lautaru Martínezu, dok je tri minute kasnije poslužio i Juliána Álvareza. Za Argentinu je još zabio i Thiago Almada u 69. minuti




Argentina je ovom pobjedom zadržala prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj utakmici s 22 boda iz 10 utakmica.


Brazil, koji je također slavio 4-0 protiv Perua, posebno zahvaljujući dvama golovima Raphinhe, zauzima 4. mjesto, a izjednačen je po bodovima (16) s trećim Urugvajem koji je u Montevideu odigrao je bez golova 0-0 s Ekvadorom.


Dva gola za Brazil zabio je s bijele točke (38., 54.) Raphinha,  a po jedan  (71.) Andreas Pereira i Luiz Henrique.


Paragvaj je povećao svoje izglede za osvajanje jednog od šest kvalifikacijskih mjesta koja vode izravno na Svjetsko prvenstvo nakon što je napadač Torina Antonio Sanabria dvaput zabio u 2-1 pobjedi protiv Venezuele. Paragvaj je šesti s 13 bodova koliko ima i petoplasirani Ekvador.


Sredinom studenog Brazil će odmjeriti snage s Venezuelom, a Argentina s Paragvajem.


Brazil -Peru 4-0
Argentina - Bolivija 6-0
Urugvaj Ekvador 0-0
Paragvaj- Venezuela 2-1
Kolumbija -Čile 4-0

Ljestvica:

1. Argentina    22    
2. Kolumbija   19    
3. Urugvaj    16    
4. Brazil   16    
5. Ekvador 13    
6. Paragvaj 13    
7. Bolivija    12    
8. Venezuela 11    
9. Peru  6    
10.Čile  5