o "idealnom" odgoju

Lana Jurčević progovorila o majčinstvu: ‘Djecu treba usmjeriti da budu najbolja verzija sebe’

M. Č.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

'Sama činjenica da se brineš jesi li dovoljno dobra mama te već čini dobrom mamom', poručila je



Hrvatska glazbenica Lana Jurčević krajem je prošle godine rodila djevojčicu, koju je nazvala Mayla Lily, a od tada nerijetko sa svojim pratiteljima dijeli njihove dragocjene zajedničke trenutke. Ovog je puta, pak, podijelila neka svoja razmišljanja o majčinstvu.


Na svojem je Instagram profilu podijelila video u kojem šeta sa svojom kćerkicom u kolicima. ,,Sama činjenica da se brineš jesi li dovoljno dobra mama te već čini dobrom mamom“, napisala je na sam videu, a u opisu nastavila nešto opširnije.


View this post on Instagram

A post shared by Lana Jurcevic (@lalana)





,,Jednu stvar sam si obećala još davno. A to je da ću često pitati svoje dijete kroz odrastanje jesam li mu dobra mama. Ako mene pitate, nije važno što roditelj misli o sebi kao roditelju, već što misle njihova djeca o njima – jer jedno je naša vizija o tome i sebi, a drugo je jesmo li uspjeli uspjeli pročitati ‘nevidljive’ upute s kojima su oni došli na ovaj svijet”, započela je Lana u opisu.


,,Mi smo ih stvorili (to ne znači da su naše ‘vlasništvo’ i da moraju biti ono što mi želimo da budu) i na nama je da stvorimo zdravu (prvenstveno mentalno, a onda sve ostalo), sretnu i dok su pod našim krovom, bezbrižnu djecu, a mi smo tu samo kao neki mentori koji trebaju prepoznati karakter, temperament, razinu senzibilnosti i potencijale svoje djece i dobro ih usmjeriti da budu najbolja verzija sebe. A to možemo samo ako dovoljno radimo na sebi”, nastavila je.


,,Ne možeš ni svako svoje dijete jednako odgajati iako su možda stvoreni od istih gena, svako dijete je posebno i možda treba drugačiji pristup. Ne ‘pale’ kod svakog iste ‘metode’. Ako mi je Bog dao priliku da budem baš njena mama, tu ulogu moram i opravdati jer jednog dana želim da ona kaže da sam joj bila najbolja”, zaključila je naposljetku Lana.


Podsjetimo, pjevačica je od 2017. u vezi s Filipom Kratofilom, a krajem studenog prošle godine dobili su kćer. Jednom je prilikom progovorila o njihovom obiteljskom odnosu.


,,Moj “Mićo”, kako ga ja zovem, jedan je on onih tata koji je apsolutno ravnopravan u brizi oko nje. Od hranjenja, uspavljivanja, kupanja, presvlačenja – sve to ima u “malom prstu”. Noć sam preuzela na sebe, jer smo Mayla i ja tu već uigrane, ali on uskače kad god treba, pa tako i danas. Ona ga obožava – kad tata kad dođe kući s posla, to je živo veselje”, ispričala je tada.