Slučaj vrijeđanja i divljanja za vrijeme požara

DORH traži izvješće o odbačenoj kaznenoj prijavi protiv Anne Dujić i ocjenu MUP-a; u ODO-u Šibenik radi njena sestra

Hina

Screeenshot RTL

Screeenshot RTL

DORH je od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku zatražio "dostavu izvješća", u svrhu provođenja izvanrednog nadzora rada te utvrđivanja je li bilo osnova za delegiranje postupanja drugom državnom odvjetništvu



 


Državno odvjetništvo (DORH) u utorak je izvijestilo da je od županijskog tužiteljstva zatražilo izvješće o odbačaju kaznene prijave Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku u slučaju Anne Dujić radi provođenja izvanrednog nadzora.


DORH je na svojoj internetskoj stranici objavio da je od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku zatražio “dostavu izvješća sukladno članku 74. Zakona o državnom odvjetništvu”, u svrhu provođenja izvanrednog nadzora rada te utvrđivanja je li bilo osnova za delegiranje postupanja drugom državnom odvjetništvu.




Ne piše međutim zašto bi se taj predmet trebalo delegirati, ali izgledno je da se radi o problemu o kojem je Index ranije pisao – upravo je u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zaposlena sestra Anne Dujić, Katarina Dujić.


 


„S obzirom na javno objavljene informacije da bi kriminalističko istraživanje provodila policijska uprava u kojoj je podnositeljica prijave (oštećenica) ujedno i zaposlena policijska službenica, DORH ocjenu o eventualnoj povredi institucionalne neovisnosti prepušta Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova”, navode u priopćenju.


Šibensko općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu koju je policijska službenica ljetos podnijela protiv Anne Dujić, kćeri predsjednika uprave Hrvatskih šuma i člana HDZ-a Nediljka Dujića. Policajka je u prijavi navela da ju je Dujić vrijeđala psovkama te da ju je gotovo pregazila kako bi prošla kroz cestovnu blokadu postavljenu zbog požara.


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otklonio je u utorak mogućnost da je odbacivanje kaznene prijave protiv Anne Dujić povezano s politikom jer je riječ o kćeri HDZ-ovca Nediljka Dujića, rekavši kako članstvo u bilo kojoj stranci ne pomaže ako je prikupljeno dovoljno dokaza. Božinović je dodao da treba pročitati obrazloženje te da paralelno ide i prekršajni postupak.


Iz redova saborske oporbe oštro su u utorak osudili odbacivanje kaznene prijave protiv Anne Dujić poručivši kako je ‘država zarobljena’, a privilegirani su i zaštićeni oni koji su povezani s HDZ-om.