Odbio testiranje

Bez kacige, položenog vozačkog ispita i osobne iskaznice vozio neregistrirani motocikl, bez registarskih oznaka

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Sud je okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju od 12 dana te je predan u zatvor



U Zaprešiću, u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, zaustavljen je 20-godišnjak koji je upravljao motornim vozilom A kategorije prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, ne noseći kacigu i ne imajući kod sebe osobnu iskaznicu, neregistriranim motociklom marke Yamaha, bez registarskih oznaka.


Vozaču je ponuđeno ispitivanje pomoću odgovarajućih sredstva i uređaja radi utvrđivanja prisustva droge i lijekova u organizmu, što je odbio.


Također je odbio liječnički pregled, odnosno vađenje krivi i uzimanje urina radi analize na prisutnost droga.




Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije Policijske postaje Zaprešić te je nakon prekršajne obrade odveden na Općinski prekršajni sud.


U optužnom prijedlogu policija je zatražila zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, izricanje kazne zatvora u trajanju od 60 dana, novčanu kaznu u iznosu od 3.720 eura te da mu se izrekne zaštitna mjera- zabrana upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 6 mjeseci.


Na sudu je vozač proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je sud je okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju od 12 dana te je predan u zatvor.