Dobre vijesti

Riječani su kompletirali redove u stanci, povratak Selahija i Gode forte za nastavak sezone

Denis Frančišković

Bruno Goda/Foto Arhiva NL

Bruno Goda/Foto Arhiva NL

Lindon Selahi i Bruno Goda se pomalo vraćaju i očekivano su sada oni prijeteća konkurencija standardnima, dojam jako su blizu preuzeti svoje stare uloge



RIJEKA  Riječani stanku odrađuju bez pet reprezentativaca, Marca Pašalića, Dejana Petroviča, Stjepana Radeljića, Martina Zlomislića i Josipa Butića i to su nezaobilazni, ali ipak slatki problemi Radomira Đalovića i ostatka stručnog stožera. Unatoč tome, Bijeli u natjecateljski slobodne dane žele dodatno osnažiti i kompletirati svoje redove. Josip Zlomislić i Gabriel Rukavina imaju manjih problema s ozljedama, većih ima Nais Djouahra, dok su Niko Galešić i Ivan Smolčić sanirali ozljede.


Generalno, osim jačanja napadačkog potencijala momčadi koji je tu, ali je zagušen u posljednje vrijeme, jedan od prioriteta stanke bilo je vraćanje u optimalne formu, Lindona Selahija i Brune Gode, dvojice igrača bez kojih prava Rijeka nije ista.


Obojica su imala problema uoči prvenstva, Goda nakon posljednje utakmice sezone, Selahi nakon ozljede, posebno pogibeljne s Koprom, izgubili su dosta vremena i bili u zaostatku u pripremama. Godina problematična ozljeda pubične kosti protegla se na čak četiri mjeseca, a Selahi nije mogao u jeku priprema sedamnaest dana biti u punom trenažnom procesu. U isto vrijeme konkurencija je učinila svoje, Petrovič se ustalio na mjestu Selahija iako je igrao puno i ofenzivnije postavljen, jednako kao i prinova Mladen Devetak na mjestu lijevog bočnog, na poziciji koju je znao popuniti i Bruno Bogojević.


Osvojeni dueli




Selahi i Goda se pomalo vraćaju i očekivano sada su oni prijeteća konkurencija standardnima, dojam je da su jako blizu preuzeti svoje stare uloge. A one su tijekom prošlog prvenstva bile nezamjenjive.


Primjerice, Selahi je prošle sezone bio prvi igrač po oduzetim loptama s prosjekom od 2,8, a zabio je i četiri gola, jednako kao i Goda.


Selahi je ovog prvenstva sakupio šest nastupa, tri puta je započeo utakmicu i u prosjeku igrao 42 minute. Zbog skromije minutaže statističke napadačke rubrike su mu dosta prazne, po pitanju asistencija i kreacije, ali obrambene tradicionalno »selahijevske«. Osvojio je ukupno 83 posto duela.


Zanimljivo, Lindon je baš najveću ocjenu zaradio na posljednjem gostovanju u Koprivnici, kad je osvojio sve duele na tlu (4/4), oduzeo tri lopte i imao jedan uspješan dribling za 78 minuta provednih na travnjaku.


Goda je odigrao tek jednu cijelu utakmicu i pritom zaradio žuti karton protiv Neretvanca u Kupu.


Obostrani imperativi


Protiv Kopra su obojica opet odigrala zapaženo, a Goda je u nastavku susreta od 46. minute zamijenio Smolčića na desnom beku. I dokazao da mu jako dobro ide i na suprotnoj, neprirodnoj strani. Bio je opet prodoran s nekoliko jako dobrih ubačaja.


Stoga, bude li sve išlo u skladu s očekivanjima i sve boljom formom, Selahija i Godu uskoro se može očekivati i u udarnim sastavima, pravi Lindon i Bruno mogu biti itekako opet veliki forte Bijelih u nastavku prvenstva. A on Riječanima već ovog petka donosi gostovanje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.


Prošlog prvenstva upravo su ih Lokosi zaustavili na ambicioznom putu naslova (3:1). Istina, Riječani su najbolja gostujuća momčad nakon prvog čina prvenstva, ali Lokomotivi bodovi trebaju više nego nakon lošeg starta i samo osam bodova iz devet utakmica. Imperativi su opet obostrano naglašeni, kao i u Koprivnici.