Edukacija

Pripadnici DVD-a Sušak posjetili opatijske učenike, približili im svoj svijet

Aleksandra Kućel Ilić



U Opatiji je pod okriljem projekta Kaufland škola voća i povrća i kampanje »Bez oklijevanja« organizirano prvo u nizu druženje vatrogasaca i osnovnoškolaca. Tako su pripadnici DVD-a Sušak Rijeka posjetili učenike Osnovne škole »Rikard Katalinić Jeretov« u Opatiji.


Naime, DVD je jedan od 51 partnerskog DVD-a koje je Kaufland podržao s 5.000 eura, a osnovna škola ove je godine među 57 odabranih škola u projektu Kaufland škola voća i povrća u sklopu kojeg im ta tvrtka tjednim donacijama osigurava svježe voće i povrće čitavu godinu.


Tijekom posjeta vatrogasci su učenicima pokazali svoju radnu opremu, objasnili im kako izgleda njihov svakodnevni rad te im demonstrirali intervencije koje su djecu oduševile.





Ovo druženje nije im samo približilo svijet vatrogasaca, već su mališani imali priliku naučiti osnove ponašanja u hitnim situacijama, koliko su važni sigurnost, brze reakcije, kao i prevencije požara, i to sve kroz zabavne i poučne aktivnosti koje su za njih pripremili vatrogasci.


Kako bi što uspješnije obavili zadatke, pomogli su im i voćni zalogaji kao podsjetnik na važnost zdrave prehrane. Kaufland organizacijom ovakvih susreta nastoji pridonijeti edukaciji i osvještavanju mladih o ključnim temama poput sigurnosti i zdravlja s ciljem stvaranja savjesne i odgovorne zajednice.


– Iznimno nas vesele ovakvi projekti jer smo na sretnim licima djece vidjeli koliko im je značio ovaj susret s vatrogascima. Drago nam je što na ovaj način možemo pozitivno utjecati na dodatnu edukaciju novih generacija, ali i društva općenito i veselimo se svim ostalim susretima osnovnoškolaca i vatrogasaca koji slijede – pojasnila je Irena Tolić Jularić, voditeljica Društveno odgovornog poslovanja u Kauflandu.