Slani kolačići

Hash browns: uživajte u jednostavnom i hrskavom krumpiru

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Hrskavi, topli, slasni i neodoljivi - i k tome jako ih je lako za napraviti

Hash brown bi bio nešto slično slanom kolačiću od krumpira, a ovakav se često jede kao prilog za doručak.


Hrskavi, topli, slasni i neodoljivi – i k tome jako ih je lako za napraviti, obrok su u kojem će uživati čitava obitelj.


U nastavku donosimo recept koji ćete, vjerujemo, upisati u svoju kuharicu.



Sastojci


  • 2 srednja crvena krumpira, naribana
  • pola srednjeg luka, sitno nasjeckanog
  • 30 g višenamjenskog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 240 ml ulja za prženje ili po potrebi
  • sol i papar po ukusu

Priprema


Isperite naribani krumpir dok voda ne postane bistra, zatim ga ocijedite tako da istisnete vodu iz njega rukama.


Stavite ga u zdjelu i umiješajte sitno nasjeckan luk, brašno i jaje dok se ravnomjerno ne povežu.


Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, stavite krumpir u tavu ili napravite zasebne hrpice kao male palačinke.


Pecite dok ne porumene s donje strane, zatim preokrenite i zapecite s druge strane. Trebalo bi trajati najmanje pet minuta po strani.


Ako ih pržite u jednom većem komadu, možete narezati na četvrtine radi lakšeg okretanja.


Izvadite iz posude i ocijedite na papirnatim ubrusima. Začinite solju i paprom i odmah poslužite.