Vikend u PGŽ-u

Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama na području Bakra, Rijeke te Opatije i Jadranova

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Najveća koncentracija alkohola od 2,28 promila izmjerena je 68-godišnjaku



Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila ukupno 190 prometnih prekršaja.


Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 36, zatim vožnje pod utjecajem alkohola – 17, korištenja mobitela u vožnji – 13 te šest prekršaja prekoračenja brzine.


Zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 109 različitih prometnih prekršaja.




Najveća brzina od 77 km/h zabilježena je 11. listopada oko 21.40 sati na Jadranskoj magistrali iznad Selca, gdje se vozač teretnog vozila pulskih registracijskih oznaka, izvan naselja kretao navedenom brzinom, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 60 km/h.


Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 60 eura, a na mjestu prekršaja iskoristio je mogućnost te platio polovicu izrečene kazne.


Najveća koncentracija alkohola od 2,28 promila izmjerena je 68-godišnjaku, koji je zaustavljen sinoć, oko 23.15 sati na u Ulici Tome Strižića u Rijeci, dok je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka.


Protiv vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 2.650 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.


Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 32 prometne nesreće, u kojima je pet osoba teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.


Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Bakra, Rijeke (Gornja Vežica i Zvonimirova) te na području Opatije i Jadranova.