Druga liga rukometašica

Opatijskim rukometašicama pripao dramatični susjedski derbi u Crikvenici

Igor Duvnjak

Foto FB RK LIBURNIJA OPATIJA

Foto FB RK LIBURNIJA OPATIJA

Liburnija Opatija je stalno vodila, a Murvici je krajnji domet bio svođenje razmaka na minimum

MURVICA – LIBURNIA OPATIJA 30:31




CRIKVENICA  Utakmica četvrtog kola Druge lige rukometašica – zapad: Murvica -Liburnija Opatija 30:31 (13:18). Gradska dvorana. Gledatelja 50. Suci: Pešutić (Matulji) i Prpić (Kostrena).


MURVICA: Beganović, Dugonjić, Kauzlarić, Stipčić 2, Filipović 1, Skorić 12 (5), Mandekić, Tomić 7, Čupić, Toskić, Lončarić 6, Ereiz, Car 2, Raštegorac.


LIBURNIJA OPATIJA: Jardas, Zdrinšćak 7 (2), Nižić, Mihočka 2, Fućak 3, Hunčak 6 (3), Bradanović 3, Vukajlović, Vivoda 2, Lenac, Stakorić 4, Mihalić 4, Afrić, Vukić, Grabar.




Isključenja: Murvica 8, Liburnija Opatija 4 minute. Sedmerci: Murvica 7 (5), Liburnija Opatija 7 (5).


Na crikveničkoj rukometnoj ćakuli susjeda bodovi su otišli u Opatiju, radovale su se igračice Liburnija Opatije. Gošće su od prvih minuta skrenule derbi u željenom smjeru, dok su domaće Kirice bile u uvijek neugodnoj poziciji nadoknađivanja zaostatka. U tim nastojanjima nisu imale uspjeha, Liburnija Opatija je stalno vodila, a Murvici je krajnji domet bio svođenje razmaka na minimum.


Vanna Zdrinščak je brzo nakon otvaranja pogodila za 5:2, kada se ponovila u desetoj minuti iz sedmerca, njezina je ekipa vodila 8:4. Gošće su kroz dugo razdoblje prvog poluvremena održavale tu prednost, a onda ju je Ema Mihalić povećala na 16:11.


Murvica se nije predavala, Ivona Skorić je iz sedmerca dovela Crikveničanke na dva gola razlike, golgeterica derbija sa čak 12 golova u ovom slučaju je pogodila za samo 19:21. Uoči ulaska u posljednju četvrtinu Ivona se ponovila, ovog puta je razliku svela na minimum (22:23). Murvica je osjetila priliku za izjednačenje, primakla se još nekoliko puta, ali četiri minute prije kraja Lara Hunčak i uskoro Ema Mihalić su obradovale Opatijke golovima za tri razlike.


Ivona Skorić je dvama golovima domaće primakla na samo korak u posljednjoj minuti. To nije bilo dovoljno, Hunčak je poslala brzi odgovor za potvrdu uspjeha.