Prva liga rukometašica

Trener rukometašice Zameta razočaran: “Kada se zabije doma 19 golova…”

Igor Duvnjak

Josip Štokić/Foto M. ĐEKIĆ

Josip Štokić/Foto M. ĐEKIĆ

Nismo kapitalizirali dobru igru iz prva tri, četiri kola. Bila je to loša prezentacija rukometa - rekao je trener Zamećanki



RIJEKA   Kao po onoj da nakon sunca dolazi naoblaka i kiša, tako je i rukometašicama Zameta nakon startnog uspješnog hoda s tri pobjede u četiri utakmice u susretu s Osijekom stiglo naoblačenje, najavljeno već od početnih minuta. Kako je vrijeme odmicalo, Riječanke su sve zbunjenije djelovale pred visokom zonom, uz ine činjenice o tome govori i ona o apotekarskom učinku od četiri gola u prvoj trećini utakmice. Automatski su počele gubiti nužno samopouzdanje, noge su otežale, ruke zadrhtale, sve su manje napadale hladne glave i onako nervozne radile su samo u korist vlastite štete. Naravno da su suparnice iz Osijeka rado prihvaćale ponuđene darove, izgubljene lopte i promašaje koji su iz minute u minutu gurale domaćice u poraz. S obzirom na sve te nedostatke u igri, četiri gola na poluvremenu i nisu bila veliki minus.


Riječanke su ga velikom obrambenu borbenošću u nastavku pokušale prebrisati svim silama. Čak su bile i prepolovile razliku, ali i to je bila varljiva nada, do kraja su ustrajale na krivom putu tehničkih grešaka i promašaja. U priči o neslavnom nastupu Riječanki i njihovom prvom domaćem porazu našlo se mjesta za zagrebačke suce Matka i Tonija Butorovića koji su u nastavku nekim odlukama dosolili Zamećankama ionako preslanu juhu. Već dugo na Zametu nije s tribina bilo toliko protestiranja i povika na suce koje je publika smatrala tendencioznima, domaći trener Josip Štokić je zbog jedne reakcije dobio i žuti karton, ali sve skupa je to imalo učinka kao kukanje za prolivenim mlijekom.


– Nismo kapitalizirali dobru igru iz prva tri, četiri kola. Bila je to loša prezentacija rukometa – mogao je samo konstatirati trener poraženih Štokić. – Jednostavno, svi smo razočarani ovim nastupom. Nismo igrali kako treba niti smo se držali našeg dogovora. Uostalom, kada se zabije doma 19 golova, uza sve ove sudačke akrobacije koje nam nisu opravdanje, tada je sve jasno.




Paradoksalno ili ne, Riječanke su igrajući i ovako neprepozatljivo u odnosu na one prijašnje uspješne nastupe, ipak mogle pobijediti. Namnožile su toliki broj tehničkih grešaka i promašaja iz šansi koje je bilo lakše pogoditi nego promašiti, nisu realizirale ni sedmerac. Da je u toj vreći propusta bila možda i četvrtina manje grešaka i prokockanih velikih prilika, a vožnja u rikverc ipak mogla sretno završiti po Riječanke.


– Samo 19 domaćih golova uz toliko grešaka, što u obrani, što u napadu, sve govori. Znali smo da će ovo biti teška utakmica jer je Osijek dobra ekipa. I eto, gostujuće igračice iskoristile su ono što mi nismo i sve je rezultiralo ovakvim ishodom.