SuperSport Prva NL

Trener Orijenta nakon remija s Jarunom: “Do isključenja smo dobro izgledali”

Ivan Volarić

Alen Šušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Alen Šušnić/Foto M. ĐEKIĆ

Šteta što smo na kraju primili pogodak, kada smo već izdržali do 89. minute - kaže trener Orijenta



RIJEKA   Nogometaši Orijenta nisu uspjeli dva uzastopna remija nadograditi domaćom pobjedom protiv Jaruna. Momčad trenera Alena Šušnića imala je nakon sat vremena igre sve u svojim rukama, a onda ostala s igračem manje i u završnici utakmice to isključenje platila s primljenim pogotkom i dvama izgubljenim bodovima.


– Moramo biti zadovoljni s bodom s obzirom na to da smo u posljednjih pola sata utakmice igrali s igračem manje. Nisam zadovoljan ulaskom u utakmicu, naši suparnici su u prvih 15 minuta bili agresivniji. Međutim, nakon rotacije Valjana i Medojevića smo dobro reagirali, bili smo opasniji i poveli 1:0. Do isključenja smo dobro izgledali. Šteta što smo na kraju primili pogodak kada smo već izdržali do 89. minute. Mogu samo čestitati igračima na htijenju, karakteru i borbenosti, Šteta što nas na kraju nije nagradilo s tri boda – govorio je nakon utakmice Alen Šušnić, trener Krimejčana.


Navijači Orijenta su dosta burno reagirali na Brautovo isključenje, smatrajući da je malo prestrogo dosuđeno.




– Braut je možda trebao bolje reagirati, prije izaći na loptu i riješiti situaciju. Korak je zakasnio, a sudac je bio blizu i odlučio se na crveni karton. Nakon toga smo se dobro branili, dobro smo u obrani izgledali s igračem manje i nešto smo pokušavali prema naprijed. Šteta što nismo izdržali jer pobjeda nam je bila od krucijalne važnosti.


Dobra vijest za trenera i simpatizere Orijenta su sva bolja izdanja Noela Bodetića na lijevom boku, a strijelac Nikola Medojević polako prerasta u otkriće sezone. Ne samo zbog pogotka Jarunu.


– Došao sam u najnezgodnije vrijeme, kada nisam imao vremena utjecati na neke mehanizme. Obranu je najlakše uigrati, a što se faza napada tiče, to je puno teže uigrati. Sada pomalo to radimo, da uhvatimo neke automatizme i mehanizme. Igrači moraju znati strukturu u zoni gdje je lopta, da dobijemo tečnost i dubinu. Ta struktura nam daje da osvajamo i kontroliramo prostorom, te bolju i kvalitetniju igru prema naprijed. Za to treba vremena. Vjerujem da će se ti mladi igrači sigurno s vremenom još dizati i biti od važnosti za ovu ekipu.


Orijent u utorak čeka četvrtfinale Kupa Primorsko-goranske županije protiv Lokomotive na Krimeji pa tri uzastopna prvenstvena gostovanja – kod Vukovara, Croatije i Sesveta.


– Raspored utakmica nas baš ne mazi. Imamo i dosta ozlijeđenih igrača. Sigurno da nam neki ozlijeđeni igrači nedostaju. Šteta što nemamo veću širinu prema naprijed. Dobro bi nam došao Faal. Nema ni Kordića-Gružića pa ni Panića. Međutim, moramo dalje trenirati, ići dalje utakmicu po utakmicu i pokušati osvajati bodove. Protiv Lokomotive ćemo morati razmisliti i vidjeti koje igrače odmoriti, a kojima dati utakmicu koju moramo dobiti da bismo zadržali pozitivan niz – rekao je Šušnić.