Komemoracija na 33. obljetnicu

Mons. Ivan Milovan: “Praštajmo, ali nikada ne zaboravljajmo!”

Marin Smolčić

Nakon mise uslijedilo je polaganje vijenaca, paljenje svijeća i komemoracija kod Spomen obilježja žrtvama II. svjetskog i Domovinskog rata u Širokoj Kuli



 


 


U spomen na 33. obljetnicu početka stradavanja civila Široke Kule  koje je tijekom Domovinskog rata odnijelo 40 života mještana Široke Kule, Ličkog Osika, Urija, Vukšića, Ostrvice i Mušaluka u Domovinskom ratu upriličena je danas komemoracija. Najprije je služena Sveta misa u Župnoj crkvi sv. Mateja apostola u Širokoj Kuli koju je predvodio porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan. Nakon mise uslijedilo je polaganje vijenaca, paljenje svijeća i komemoracija kod Spomen obilježja žrtvama II. svjetskog i Domovinskog rata u Širokoj Kuli.




Svijeće su zapalili članovi obitelji poginulih žrtava, a potom su položili vijence i zapalili svijeće izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenica ličko-senjskog župana Jasna Orešković Brkljačić, predstavnici Grada Gospića  gradonačelnik  Darko Milinović i njegov zamjenik Ivica Kovačević, predstavnici Policije i brojnih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Pri tome je mons. Ivan Milovan održao molitvu za sve nedužne civilne žrtve. Do danas nisu pronađeni posmrtni ostaci 10 ubijenih civila niti je od počinitelj i naredbodavaca itko krivično odgovarao za ove zločine.