Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta u Osijeku će pokušati doći do prve gostujuće pobjede ove sezone

Igor Duvnjak

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Mateo Hrvatin/Foto V. KARUZA

Upitan je nastup Luke Mrakovčića



 RIJEKA Rukometaši Zameta svoj peti nastup po povratku u elitni razred hrvatskog rukometa imaju u Osijeku. Momčad trenera Matea Hrvatina i njihovi osječki domaćini su među pet klubova izjednačenih jedno drugome do uha, svi su ostvarili dvije pobjede i nastoje kako tako obogatiti taj saldo. U tom tonu večeras tu svoju treću sreću traže i Slavonci i Primorci, koji se toplo nadaju da će im se otvoriti špina i izvan Rijeke.


Nakon što su doma matirali Porečane i Metkovce, Riječani su s takvim nadama odlazili i u Trogir i u Rude, a očekivanja su im ostajala neispunjena. Kada je pak o njihovim očekivanjima riječ, i dalje su »u čekanju Godota«, već im je duže vremena ozlijeđen jedan ali uistinu vrijedan ključni bek u napadu Luka Mrakovčić, najzvučnije ime ekipe, koji je isto tako jako važna karika u obrani. Popularni »Mrak« umjesto sa suparnicima ratuje s ozljedom zadnje lože, prognoze hoće li večeras biti sastavu i rasvijetliti igru momčadi, nepouzdanije su od vremenskih prognoza.


U ligi koju od starta razni nazivaju »domaćinskom«, Riječani su se uvjerili u opravdanost takvih komentara, igrajući u vrućoj atmosferi u Trogiru i Rudama. I sada u Osijeku očekuju »topli doček«, no nadaju se da se ovog puta neće opeći i da će ostvariti jako bitan uspjeh koji bi ih itekako ohrabio u nastavku prvenstva. Odgovore na opravdanost tih nadanja počet će dobijati večeras od 18 sati.