Stabilno vrijeme

Nedjelja je kao stvorena za boravak na otvorenom. Evo kakva je prognoza za idući tjedan

P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Hladna fronta u našoj blizini nije bogata vlagom, nego će nakon njezina prolaska doći do pritjecanja malo hladnijeg zraka



Subota je protekla uz pretežno sunčano vrijeme, kao stvoreno za boravak na otvorenom uz samo povremeno umjeren jugozapadnjak i ugodnu, prosječnu toplinu za doba godine. I drugi dio vikenda bit će povoljan za aktivnosti na otvorenom jer će na vrijeme utjecati polje povišenog tlaka zraka. Hladna fronta u našoj blizini nije bogata vlagom, nego će nakon njezina prolaska doći do pritjecanja malo hladnijeg zraka, piše HRT.


Temperature do 24


U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura oko 8, a najviša dnevna između 21 i 23.


U središnjim krajevima djelomice sunčano uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Minimalna temperatura između 8 i 10, a najviša dnevna oko 21 stupanj.




Djelomice sunčano bit će na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. Uz povremeno više oblaka malo kiše može pasti, osobito na širem riječkom području, rijetko i u gorskim krajevima. Vjetar slab do umjeren, u gorju povremeno jak jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni.


Jutro u gorju razmjerno svježe, a najviša temperatura oko 18, na moru od 20 do 23. Još malo toplije bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz temperaturu između 22 i 24.


Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti Dalmacije uz povremeno umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni vjetar.


Umjerenog sjeverozapadnjaka, uz obalu i jugozapadnjaka bit će i na jugu uz malo do umjereno valovito more. Prevladavat će sunčano uz temperaturu između 22 i 24, sličnu temperaturi mora.


Početak tjedna


“Prvu polovinu sljedećeg tjedna u unutrašnjosti će obilježiti pretežno ili djelomice sunčano vrijeme. Oblačnije će biti u ponedjeljak, a u drugom dijelu dana mjestimice može pasti malo kiše. Ujutro valja računati na maglu, osobito od utorka.


Na Jadranu pretežno sunčano. U ponedjeljak oblačnije na sjevernom dijelu gdje može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni, a u srijedu prolazno i bura. Temperatura bez znatnije promjene”, kaže za HRT meteorologinja Dunja Plačko Vršnak.