PROGNOZA VREMENA

Danas sunčano, dugoročna prognoza otkriva da bi takvo vrijeme na Kvarneru trebalo potrajati

P. N., Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 16 do 21



ZAGREB –  Djelomice sunčano vrijeme prevladavat će u subotu u unutrašnjosti, u Gorskoj Hrvatskoj prolazno može biti više oblaka, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 16 do 21, u Dalmaciji i do 24 Celzijeva stupnja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).


Na moru će biti pretežno vedro.


Vjetar na kopnu bit će većinom slab. Na Jadranu će umjerena bura, podno Velebita i jaka, oslabjeti i okrenuti sredinom dana na mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.




Kako pokazuje meteogram DHMZ-a u narednih 7 dana na području Rijeke očekuje se pretežno sunčano i prilično toplo vrijeme s temperaturama koje će i premašivati 20 stupnjeva.



Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).


Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski. Mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali.


HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.