Premijer liga košarkašica

Košarkašice FSV-a s novim nadimkom u prvoj domaćoj utakmici ugošćuju Šibenik

Katarina Blažević

Lina Strilić, Ivona Krakić i Nerea Brajac/V. KARUZA

Lina Strilić, Ivona Krakić i Nerea Brajac/V. KARUZA

Riječanke od 19 sati u dvorani »3.maj« igraju protiv Šibenika, koji je zasad bez pobjede



RIJEKA  Košarkašice FSV-a večeras će se nakon dva prvenstvena kola u Premijer ligi predstaviti domaćoj publici. Riječanke od 19 sati u dvorani »3.maj« igraju protiv Šibenika, koji je zasad bez pobjede. FSV, s druge strane, ima pobjedu nad Zadrom i poraz od Zadra Plus.


– Želimo se vratiti na pobjedničke staze. Dobro smo se pripremile i nadamo se dobroj igri i energiji – rekla je Lina Strilić, bek FSV-a, na konferenciji za medije uoči utakmice.


Lini će današnja utakmica ujedno biti premijerna na domaćem terenu u dresu riječkoga kluba. Kapetanici Ivoni Krakić i Nerei Brajac ovo je druga sezona u FSV-u pa dobro znaju koliko im znači puna tribina dvorane na Kantridi.




– Nadamo se velikoj podršci s tribine u prvoj domaćoj utakmici. Imamo nešto drukčiji roster u odnosu na prošlu sezonu i mislim da smo dobile na sigurnosti u igri. Prvenstveno zahvaljujući Miji Mašić i Lini Strilić koje donose novo iskustvo, jačinu u igri i šutersku kvalitetu. Kada budemo kompletne, igra će biti na još višoj razini. Čekamo još Morgan Pullins, ali njezin oporavak ide uzlaznom putanjom – kaže Ivona Krakić, kapetanica riječke ekipe, koja od ove sezone ima i novi nadimak.


Sportski direktor kluba i dugogodišnji sportski djelatnik Emil Baltić odlučio je riječkim košarkašicama dati nadimak »riječke palamide«.


– Palamide su čvrste i brze ribe i nadamo se da ćemo tako igrati na terenu te pokazati zube protivnicama – dodala je Ivona.


Prva šansa da pokažu zube je danas protiv ekipe Stipe Bralića, izbornika hrvatske ženske vrste. Prošlih su sezona dvoboji sa Šibenikom uvijek bili dramatični i završavali s razlikom od tek nekoliko poena.


– One su bile šeste prošle sezone, a mi sedme. Šibenik ima dobre šuterice, posebno se tu ističu američke igračice. Ali imamo i mi svoje adute, neke nove igračice, i mislim da će sve na kraju biti kako treba – zaključila je Nerea Brajac.


Prije utakmice odigrat će se Premijerka kup. Trokut turnir djevojčica Viškova, FSV-a i Kostrene bit će uvertira u seniorsku utakmicu, a Kristijan Trampuž bit će zadužen za glazbeni dio te će otpjevati svoju novu pjesmu.