Vaterpolo

Primorjaši ispustili pobjedu u Premier regionalnoj ligi. Riječani izgubili na ruletu peteraca

Igor Duvnjak

JUNAK I TRAGIČAR - Eugen Koprčina i Marin Dašić/Foto V. KARUZA

JUNAK I TRAGIČAR - Eugen Koprčina i Marin Dašić/Foto V. KARUZA

U ruletu peteraca Eugen Koprčina zabio je ključni gol, a domaći igrači Marin Dašić i Fabio Crippa pogađali su vratnicu



RIJEKA Utakmica trećeg kola Premijer Regionalne lige vaterpolista: Primorje Erste bank – Solaris 20:21 – 5 metara (15:15; 4:4, 6:4, 3:2, 2:5). Peterci: Pelicarić 15:16, Dašić 16:16, Koprčina 16:17, Crippa 17:17, Vrdoljak 17:18, Brubnjak 18:18, Petković 18:19, Snel 19:19, Duje Akrap 19:20, Len Dujmić 20:20, Pelicarić Čubranić brani, Dašić vratnica, Koprčina 20:21, Crippa vratnice. Bazen na Kantridi. Gledatelja: 500. Suci: Marko Matijević i Goran Gavrilović (obojica Zagreb). Delegat: Alen Pešutić (Zagreb).


PRIMORJE ERSTE BANK: Čubranić, Dragošević, Len Dujmić, Tončinić 1, Brubnjak 3, Dašić 6, Snel, K. Babić 2, Burburan, L. Babić, Crippa 3, Franulović, Kren, Lu. Dujmić.


SOLARIS: Pavić, D. Akrap 3, Bralić, R. Akrap, Vrbnjak 1, Petković 5, Vlahović 1, Pelicarić 3, Vrdoljak, Bulat 1, Koprčina 1, Šparada, Štrkalj, Goleš.




Drama na Kantridi, u posljednjoj minuti kod 15:14 Antonio Petković je s igračem više nekoliko sekundi prije kraja izjednačio rezultat i odveo susret u rulet peteraca. U njemu je Koprčin pogodio za 20:21 Solarisa, Marin Dašić i Fabio Crippa su pogodili stativu i Šibenčani su se u domaćoj premijeri Primorjaša.


Prednost


Šibenčanima su trebala dva napada s igračem više da deblokiraju rezultat, u toj drugoj akciji Bulat je lakoćom ponetirao. Domaćini su pak skoro tri minute kucali na vrata Solarisa, sve dok ih nije otvorila dijagonala Crippe, a Talijanu se odmah pridružio Karlo Babić servirajući poslasticu gledateljima za prvo vodstvo domaćina.


Produktivni je potom bio napad u kojem je i kapetan Tin Brubnjak počeo grmjeti, bio adut Primorjaša i do finiša četvrtine, za željeno odvajanje čekalo se prave odgovore na organizirane i produktivne gostujuće napade dok su momčadi poravnate otplivale na prvi odmor, sve nakon što gosti nisu iskoristili klasičnu kontru.


Serija gostiju


I u otvaranju nastavka obrane su bile »bez teksta«, tresle su se i mreže i stative, viđen je tako i »gol iz druge općine« Marina Dašića te i žuti karton domaćem treneru Igoru Hiniću radi protesta po jednom isključenju njegova igrača. U ritmu golova s već tri Brubnjakova gola, stari konkurenti su otplivali i od sredine četvrtine uz već sedam izjednačenja. Kada se kapetanu priključio Crippa Riječani su prvi put imali dva gola viška, 9:7 niti dvije minute do »poluvremena«. Zadržali su ga do velikog odmora, sve uz »prebačaj norme«, čak 10 golova.


Dašić je odmah aktivirao desnicu u polukontri, njegovim trećim golom domaći su prvi puta dostigli tri žuđena gola prednosti – 11:8. Stigao je tada i »lovostaj«, razdoblje igre u kojem domaćini nisu realizirali ni kontru »tri na dva« niti dvije minute do posljednjeg sinoćnjeg odmora, sve dok su gledatelji pak sve glasnije protestirali na sudačke poteze.


Domaći su pak bili jači i od odluka koje im se nisu milile i posljednju su četvrtinu čekali sa obećavajućih 13:10. I u završnih osam minuta riječke premijere Dašić se nije zasitio golova, ali niti Šibenčani Roko Pelicarić ih je primaknuo na samo 14:13 manje od šest minuta do kraja, a nakon tri minute Vlahović je u seriji Solarisa 3:0 zabio za izjednačenje, prvo nakon tih 7:7 iz druge četvrtine.