U HŽ Infrastrukturi se doznaje da je pruga Zagreb Glavni kolodvor – Rijeka zatvorena za promet vlakova između kolodvora Karlovac i Mrzlo Polje do daljnjega, a procjenjuje se do srijede 16. listopada.


Kako bi se rasteretila luka Rijeka te uzimajući u obzir izniman gospodarski značaj teretnog željezničkog prijevoza na toj dionici, uspostavljen je alternativni prijevozni put preko Slovenije i graničnog prijelaza Ilirska Bistrica  – Šapjane, dok se mjesto događaja i željeznička infrastruktura ne saniraju, naveli su iz HŽ Infrastrukture.




Putnike će između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Duge Rese, Ogulina i Splita u oba smjera umjesto vlakova prevoziti autobusi pri čemu su moguća kašnjenja zbog čega se iz HŽ Infrastrukture ispričavaju putnicima.


U HŽ Infrastrukturi kažu da će ovisno o stanju na terenu i dinamici sanacije informirati javnost o terminu ponovnog uspostavljanja prometa.


Pet vagona cisterni teretnog vlaka iskočilo je u srijedu kasno navečer iz tračnica na ulazu u željeznički kolodvor Karlovac


Ozlijeđenih osoba nije bilo, kao ni istjecanja sadržaja iz vagona.


Oštećena su tri i pol kilometra pruge, mosna građa i dvije skretnice.


Riječ je o teretnom vlaku prijevoznika ENNA Transport.