ponos i predrasude

Daisy Edgar-Jones preuzet će kultnu ulogu Kiere Knightley?

M. Č.

REUTERS

REUTERS

Novi Netflixov pohod u svijet Jane Austen



Priča se da je Daisy Edgar-Jones uzbuđena što će probuditi svoju unutarnju Kieru Knightley dok se priprema za svoju sljedeću ulogu.


Podsjetimo, Kiera Knightley glumila je ulogu Elizabeth Bennet u adaptaciji klasika Jane Austen Ponos i predrasude iz 2005. godine. Roman je imao više izdanja za velika platna tijekom godina, ali verzija iz 2005. i dalje je veliki hit.


Međutim, od TV adaptacije iz 1995. s Colinom Firthom, knjiga nije adaptirana za TV. Sada, izvješće Daily Maila sugerira da je nova adaptacija u tijeku.




Pretpostavlja se da je Edgar-Jones u pregovorima da glumi protagnoisticu Elizabeth Bennet kao drugu najstariju u obitelji s pet neudanih kćeri, koja oduševljava snobovskog susjeda gospodina Darcyja, u visokobudžetnoj seriji koja se radi za Netflix.


Dolly Alderton, koja je nedavno napisala TV adaptaciju svojih memoara Sve što znam o ljubavi, izgledno radi na scenariju za ljubavnu dramu.


Vjeruje se da Ponos i predrasude neće preskočiti vremenske okvire, već će biti ‘punokrvna kostimirana drama’ vjerna izvornom materijalu. To je vjerojatno dobra ideja, s obzirom na to da je Netflixov zadnji visokobudžetni pohod u svijet Austen, filmska adaptacija Uvjeravanja iz 2022. s Dakotom Johnson u glavnoj ulozi, naišla je na kritike nakon što je neuspješno pokušala donijeti ‘Gen Z vibracije’ u Regency Englesku.


Inače, Daisy Edgar-Jones pojavila se u Normalnim ljudima, TV adaptaciji bestselera Sally Rooney, uz Paula Mescala. Serija joj je donijela nominacije za Zlatni globus i BAFTA-u.


Nakon uspjeha serije pojavila se u psihološkom trileru Fresh, kriminalističkoj drami Under The Banner Of Heaven, ljubavnoj drami  On Swift Horses i misterioznome trileru Where The Crawdads Sing .


Netflix tek treba najaviti novu TV seriju Ponos i predrasude , ali se očekuje da će biti objavljena do kraja sljedeće godine.