Kampus

Nastava logopedije od ove godine u Akvariju

Ingrid Šestan Kučić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Caffe bar na Kampusu Sveučilišta u Rijeci izgubio je ugostiteljsku funkciju



S početkom ove akademske godine caffe bar Akvarij izgubio je svoju primarnu ugostiteljsku funkciju i postao je mjesto održavanje nastave za studente novoosnovanog Fakulteta za logopediju Sveučilišta u Rijeci.


Za buduće logopede uređene su dvije učionice u dvoetažnom objektu, a prorektorica za studente, studije i osiguranje kvalitete na Sveučilištu u Rijeci, prof. dr. Marta Žuvić, kaže da su manja uređenja tog prostora još uvijek u tijeku.


– Riječ je o prostoru kojim je do sada upravljao Studentski centar, a s početkom akademske godine vraćen je Sveučilištu i upotrebljava se za nastavu studenata Logopedije.




Nastava se već počela održavati, u tom smo prostoru imali i primanje studenata povodom početka akademske godine, a s obzirom da je cijeli prostor u staklu trenutno su u postupku nabave zavjese kako bi se smanjila količina svjetla, a do kraja listopada stići će i nova platna te zvučnici, objašnjava prorektorica.


Dosadašnji ugostiteljski prostor koji je smješten uz sam restoran Kampus od svog je otvorenja, prije trinaest godina, služio i kao konferencijsko-prezentacijska dvorana u kojoj su se održavala razna sveučilišna događanja.


Iako će se tu sada održavati nastava Akvarij će, kaže prof. dr. Žuvić, i dalje zadržati svoju konferencijsku funkciju, ali neće više imati funkciju caffe bara.


Do potrebe za dodatnim prostorom budućih logopeda došlo je zbog povećanja broja studenata, jer prostori koje je taj studij koristio u zgradi Sveučilišnih odjela za ovogodišnjih više od 150 studenata postali su nedostatni.


Naime, studij je pokrenut prije četiri godine na preddiplomskoj razini, dok je prošle godine pokrenuta i diplomska razina sveučilišnog studija, a iduće jeseni s tog će studija izaći prva generacija magistara logopedije.


Senat Sveučilišta u Rijeci u rujnu je donio odluku o osnivanju Fakulteta za logopediju, za čijeg je v. d. dekana imenovan izv. prof. dr. Zdravko Kolundžić, dosadašnji voditelj sveučilišnog studija Logopedija i predstojnik sveučilišnog Logopedskog centra.


Djelatnost nove visokoškolske ustanove bit će ustrojavanje i izvođenje sveučilišnih i stručnih studija u području društvenih znanosti, polju logopedije, kao i razvijanje znanstvenog i stručnog rada, izrada stručnih analiza, ekspertiza i drugih projekata iz područja svoje djelatnosti te održavanje znanstvenih i stručnih seminara, savjetovanja, tečajeva, programa cjeloživotnog obrazovanja i drugih znanstveno stručnih skupova iz područja svoje djelatnosti.