The Isolano

Na Cresu s radom počeo prvi otočni hotel pod brendom Autograph Collection by Marriott

Portal Novi list, Hina

U hotel je uloženo 17 milijuna eura



Na Cresu je ovog je tjedna s radom počeo hotel The Isolano pod brendom Autograph Collection hotelskog lanca Marriott u koji je uloženo 17 milijuna eura i iza koje stoji tvrtka Valdarke hotelskog menadžera, rođenog Cresanina Nikole Avrama, izvijestili su u petak iz tog hotela.


Radovi na hotelu trajali su nešto više od dvije godine, a to je ujedno i prvi hotel na jednom od hrvatskih otoka pod brendom prestižnog i jednog od najvećih svjetskih hotelskih lanaca Marriott Internationala.





Njihov podbrend Autograph Collection označava boutique luksuzne hotele kategorizirane s pet zvjezdica, koji naglašavaju autentičnu lokalnu kulturu i odaju počast arhitektonskom, interijerskom i turističkom artizmu.


Pod tim podbrendom Mariott u svijetu ima više od 300 hotela na najatraktivnijim lokacijama u 50 zemalja, među kojima je sada i Hrvatska.



Novi hotel, punog naziva The Isolano Autograph Collection by Mariott na Cresu ima 49 soba, vanjske bazene, bar, dvoranu za evente, gastro lokacije te wellness i SPA centar, te je u neposrednoj blizini plaže i desetak minuta hoda od grada Cresa.


Investitor je planirao otvorenje u kolovozu, no proces se produljio za dva mjeseca.


“Htjeli smo do savršenstva uhodati i naše radnike, kojih sada imamo 65. Hotel će biti otvoren još nekoliko tjedana, a onda krećemo s pripremama za iduću sezonu te ponovo otvaramo u ožujku iduće godine, kada planiramo i svečano otvorenje, što se poklapa i sa obilježavanjem 180 godina postojanja turizma na otoku Cresu”, kaže Avram.



Generalni meanadžer hotela je Mario Ivić, koji dodaje da su hoteli Autograph Collection poznati po tome što spajaju vrhunski komfor s lokalnim karakterom, promovirajući kulturnu baštinu i autentičnost destinacije u kojoj se nalaze, ali i energetsku učinkovitost i održivost te visoku tehnološku funkcionalnost hotela.



Pod brendom Marriott Internationala u Hrvatskoj je trenutno pet objekata – Sheraton Dubrovnik Riviera, Le Méridien Lav Split, AC Hotel by Marriott Split, Westin Hotel Zagreb te Sheraton Hotel Zagreb.


Za 2025. planirano je otvaranje još jednog – Opatija Marriott Hotela, dok se za 2026. najavljuje otvaranje i još jednog s podbrendom Autograph Collection, u Komiži na otoku Visu.