Gospel zbor

Dobitnici Grammya, Soweto Gospel Choir gostuje u Hrvatskoj. Dolaze i u Opatiju

Portal Novi list, Hina



Najpoznatiji južnoafrički gospel zbor i trostruki dobitnici Grammya, Soweto Gospel Choir, u sklopu svoje svjetske turneje “Hope”, stiže u Hrvatsku, gdje će održati tri koncerta, Opatiji, Zadru i Zagrebu.


Kako je najavljeno u petak iz tvrtke Music Time u Zagrebu, Soweto Gospel Choir 15. studenoga održat će koncert u Centru Gervais u Opatiji, 16. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, te 17. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.


Turneja “Hope” posebna je jer donosi pjesme koje su članove zbora inspirirale kroz godine i koje ističu snagu glazbe u izazovnim vremenima.




“Nada prikazuje snagu pjesme i izvedbe te kako one mogu inspirirati stvarne promjene,” izjavio je Shimmy Jiyane, zborovođa Soweto Gospel Choir-a.


Publika će uživati u tradicionalnim južnoafričkim himnama, dojmljivim izvedbama pjesama poput “Amazing Grace”, “Hallelujah” Leonarda Cohena, te “Freedom Songs Medley”.


Soweto Gospel Choir, poznat po svojim šarenim tradicionalnim kostimima i energičnim izvedbama, spaja afrički gospel, crnačke duhovne pjesme, reggae i američku popularnu glazbu. Zbor je trostruki dobitnik nagrade Grammy.


Osim glazbenih uspjeha, zbor je prepoznat i po humanitarnom radu te su osnivači zaklade Nkosi’s Haven Vukani, koja pomaže nezbrinutoj djeci te majkama i djeci oboljelima od AIDS-a, naveli su iz Music Time.


Ulaznice se mogu kupiti u sustavima Eventim.hr, MojeKarte.hr i Ulaznice.hr.