Okrenite se budućnosti

Tri horoskopska znaka koja nemaju sreće s ljubavi jer su zapeli u prošlosti

Sanda Milinković

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Veza je za ovaj horoskopski znak poput investicije pa su zato tako predani, postojani i odani partneri

Netko nema sreće u ljubavi jer ju jednostavno traži na pogrešnim mjestima, ali čini se da neki ljudi nemaju sreće u ljubavi zahvaljujući svom horoskopskom znaku. Tri kod kojih je to slučaj, donosimo u nastavku.


BIK


Bikom vlada Venera, planet ljubavi, što utječe na to da budu duboko romantična i vezana bića. Kao fiksni zemljani znak, Bik žudi za stabilnošću. Kada se odluče posvetiti drugoj osobi, to nije odluka koju donose olako jer će se obvezati na to samo ako u toj osobi vide dugotrajni potencijal i nekoga s kime bi mogli graditi život.


Veza je za ovaj horoskopski znak poput investicije pa su zato tako predani, postojani i odani partneri. Bik je također netko tko pronalazi utjehu u bliskosti, a bilo kakva promjena potpuno razbija njihov osjećaj prizemljenosti.


Kad veza pukne, može im trebati puno vremena da prebrode taj gubitak, pogotovo zato što imaju tendenciju razmišljati o prošlosti, pa čak je i romantizirati. Čineći to, onemogućuju sami sebi stvaranje novih veza koje su možda bolje prilagođene.


Često im ne nedostaje njihov bivši ili stvari kakve su bile, već osjećaj sigurnosti koji im je ta veza pružala, bez obzira koliko lažna bila, i ideja o tome što je moglo biti. Duboko u sebi, njihove borbe s otpuštanjem prošlosti imaju više veze s njihovim strahom od prihvaćanja nepoznatog.


Kada bi Bik mogao naučiti riskirati u romantici i ponovno se otvoriti, ponovno bi otkrio ljubav i to onu bolju, kompatibilniju i sigurniju, piše YourTango.


RAK


Poput rakova koji ih simboliziraju, i horoskopski Rakovi imaju čvrstu vanjštinu, ali ona je tu samo da zaštiti njihovu mekanu i duboko osjetljivu unutrašnjost. Nije da se neće upustiti u vezu, ali Rak mora biti potpuno siguran u tu osobu prije nego što si dopusti da joj vjeruje dovoljno da se otvori.


Zbog toga je Rakovima potrebno vrijeme i energija da uđu u ozbiljne i predane veze. Iako im nije lako doći do te točke, pronaći “onog pravog” njihova je krajnja životna želja. Ovaj je znak povezan s četvrtom kućom doma i obitelji pa zato provode život čekajući idealnu osobu s kojom će izgraditi nešto snažno.


Jednom kada pronađu za koga vjeruju da je ta osoba, ne žele da ta ljubav ikada prestane. Kada se to dogodi, često izgube sebe jer postanu toliko emocionalno vezani za svoju dragu osobu. Nakon prekida se drže za prošlost i pronalaze utjehu u nostalgiji i umiruju se sjećanjima, a često ostaju prijatelji s bivšima.


Čak i kada pokušaju nastaviti dalje, skloni su uspoređivati ​​svakog novog koga upoznaju sa svojim bivšima. Da bi si ponovno otvorili mogućnosti ljubavi, Rak mora prestati sa starim kontaktima, riješiti se svega što ga podsjeća na bivše i usredotočiti se na sve razloge zašto ta veza nije bila suđena.


ŠKORPION


Škorpion je znak intenzivnosti i ekstrema koji se ne ljuti, već pobjesni. Ne osjeća se tužno već malodušno i usamljeno. Nije samo sretan već je ekstatičan. Ne samo da voli već je spreman žrtvovati sve za predmet svoje ljubavi. Ovaj horoskopski znak se možda neće lako zaljubiti, ali kada se zaljubi, to je sveobuhvatno jer cijelo svoje biće predaje toj osobi.


Za njih je ljubav duboko duhovno iskustvo, ono u kojem pokazuju dijelove sebe koje nikada nisu dopustili drugima da otkriju, a ranjivost Škorpionu znači sve.


Kao stvorenje koje puno vremena provodi roneći u dubine svoje duše i psihe, ne postoji ništa što želi više od emocionalne intimnosti, čak i kada je to ono što ih najviše plaši. Budući da se ne otvaraju često, slomljeno srce ih šalje u mračnu jamu očaja.


Mnogi Škorpioni ostaju zaglavljeni u starim vezama dugo vremena, opsjednuti bivšima i romantiziranjem boli, čak i kada je krah veze bio u njihovom najboljem interesu,a drugi pak Škorpioni svoju bol pretvaraju u mržnju.


U svakom slučaju, postaju neprobojni. Škorpion ne bi mogao podnijeti da ponovno bude ranjiv jer bi završio povrijeđen i razočaran. Kada bi prestali dopuštati da njihova prošlost ima toliku kontrolu nad njima, Škorpion bi na kraju upoznao nekoga tko voli jednako žestoko kao i on.


Da bi to učinili, moraju se suočiti sa svojim emocionalnim ranama, da bi ih uistinu izliječili i shvatili da povjerenje nije uvijek narušeno. Slabima ih ne čini ponovno prepuštanje ljubavi, već zatvaranje u strahu od nje.