"Croatia Intensive Voyage"

Devetodnevno putovanje: Kruzer Azamara Quest usidren u Opatiji

P. N.

Foto S. ANIČIĆ

Foto S. ANIČIĆ

Putnici su oko 9:30 sati krenuli sa svojim vodičima u razgled grada



Kruzer Azamara Quest stigao je danas u Opatiju, a putnici su oko 9:30 sati krenuli sa svojim vodičima u razgled grada.


Kruzer je na devetodnevnom putovanju uz hrvatsku obalu, a uključen je i posjet Kotoru. Tura je nazvana Croatia Intensive Voyage. Brod je krenuo jučer u 18 sati iz talijanske Chioggie, da bi danas putnici kruzera mogli provesti dan u Opatiji. U 18 sati brod kreće za Zadar, koji će putnici razgledavati sutra do 20 sati.


Putnici krenuli u razgled Opatije / Foto S. ANIČIĆ


Sljedeća luka je Split, gdje će kruzer biti privezan u nedjelju, 13. listopada, a potom kreće za Dubrovnik gdje će biti usidren u ponedjeljak, 14. listopada, do večeri. Slijedi putovanje u crnogorski Kotor, gdje će putnici provesti utorak, 15. listopada. Slijedi pristajanje u Šibeniku u srijedu, 16. listopada, zatim na otoku Hvaru u četvrtak, 17. listopada, te u Puli u petak, 18. listopada. Povratak u Chioggiu predviđen je za subotu, 19. listopada. Cijena ovakvih devetodnevnih putovanja na kruzeru Quest iznosi najmanje 3.000 dolara po osobi.


Foto S. ANIČIĆ




Kruzer Quest plovi pod malteškom zastavom, a izgrađen je u francuskom brodogradilištu Chantiers de l ‘Atlantique. Njegova je izgradnja stajala 200 milijuna dolara.


Dug je 181 metar i može primiti od 722 do 794 putnika, a posada mu broji 408 ljudi. Zadnji put je obnovljen ove godine. Operater je kompanija Azamara, a vlasnik tvrtka Sycamore Partners.


Foto S. ANIČIĆ


 


Foto S. ANIČIĆ