Pioniri progresivnog metala

Kultni metal bend Dream Theater najavili novi album, originalna postava uskoro stiže u Zagreb

S.M.

Foto: Mark Maryanovich

Foto: Mark Maryanovich

Stižu u Arenu Zagreb 29. listopada u sklopu svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada, a upravo su najavili i novi album, prvi s ponovno okupljenom originalnom postavom benda



Dream Theater, dobitnici Grammy nagrade, pioniri progresivnog metala i jedni od najznačajnijih bendova toga žanra, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice rada stižu u Arenu Zagreb 29. listopada.


Turneja će obilježiti i povratak originalnog bubnjara benda Mikea Portonoya koji se bendu vratio nakon 13 godina izbivanja. U Zagreb tako dolazi zlatna postava benda, koju uz Mikea Portonoya čine John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalima, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama, doznajemo iz priopćenja.


Ova postava upravo je završila i novi album “Parasomnia”, 16. studijski i prvi s Portnoyem nakon “Black Clouds & Silver Linings” iz 2009. godine. “Parasomnia” izlazi na svjetlo dana
7. veljače 2025., a izdavač je Inside Out Music/Sony Music.




Album je producirao Petrucci, inženjer je bio James ‘Jimmy T’ Meslin, a miksao ga je Andy Sneap. Hugh Syme ponovno se vraća kako bi posudio svoju kreativnu viziju naslovnici albuma.


Od uvodne pjesme “In The Arms Of Morpheus” do posljednje “The Shadow Man Incident”, Dream Theater se vraća sa zbirkom pjesama koja prikazuju upravo ono što je bendu priskrbilo vjerne sljedbenike kroz zadnja četiri desetljeća.