Serija krađa

Ukrao čak 118 raznih vrsta parfema, a materijalna šteta počinjena ovim djelima iznosi oko 14.665 eura

Šarlota Brnčić

Ilustracija Snimio: Vedran KARUZA

Ilustracija Snimio: Vedran KARUZA

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 20 godina zbog sumnje u počinjenje ukupno 20 kaznenih djela krađa na području Maksimira, Centra, Dubrave i Trešnjevke od kojih je kazneno djelo teške krađe počinio zajedno s 27-godišnjakom.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni od 24. veljače do početka listopada u popodnevnim satima, dolazio u trgovine gdje je iskoristio zauzetost zaposlenika te s polica otuđivao parfeme.


Sumnja se da su zajedno i po dogovoru počinili kazneno djelo teške krađe na način da su krajem kolovoza u popodnevnim satima, došli su u trgovinu gdje su iskoristivši zauzetost zaposlenika prišli prodajnim policama te otuđili devet parfema na način da su ih uzeli s prodajnih polica te u rukama iznijeli iz trgovine, a da pritom nisu platili te se dali u bijeg.




Otuđeno je 118 raznih vrsta parfema, a materijalna šteta počinjena ovim djelima iznosi oko 14.665 eura.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska druge osumnjičene osobe.